11 Ian. 2018 21:00

VIDEO Noul regulament al școlilor. Andrei Petrescu, Consiliul Elevilor București: „Elevii să treacă peste frica de profesor”

Distribuie

Ce n-au voie să facă elevii la școală: elevii nu mai au voie să țină telefoanele asupra lor în ore, dar nici nu mai fac serviciu pe școală. Nu mai sunt pedepsiți dacă nu-și iau uniforma, dar primesc 1 în catalog pentru copiat.

Una caldă, alta rece. Cam așa ar cataloga reprezentanții Consiliului Elevilor noile reguli de funcționare a școlii. Andrei Petrescu, secretarul general al Consiliului Elevilor București a comentat pentru Libertatea toate măsurile care s-au luat. Și dintre toate, cea mai scandaloasă, din punctul lui de vedere, este cea care propune ca telefoanele elevilor să fie adunate într-un loc special amenajat, înt timpul orelor.

Părinții primesc o putere mai mare în deciziile luate în școală. De exemplu, părinții iau hotărârea finală pe alegerea auxiliarelor. Copiatul este pedepsit cu nota 1 în catalog sau Insuficient. O decizie pe care elevii o salută: dacă greșești, trebuie să fii sancționat.

Totodată, o lovitură era dată elevilor care voiau „să chiulească' de la orele de sport prin scutirile medicale. Vor trebui să participe la oră indiferent de afecțiune și să li se dea sarcini potrivite: arbitraj, evidențe, șah.

Comentarii