26 Mar. 2018 11:17

Petrolul a câștigat turneul de old-boys organizat de Daniel Chiriță la Ploiești. Nume grele pe parchet!

Distribuie

Petrolul a câștigat turneul de old-boys organizat de Daniel Chiriță la Ploiești. Nume grele au fost pe parchet: Petrolul (Zmoleanu, Grama, Ștefan Matei, Sandu Pitulice etc.), Rapid (Măldărășanu, Iencsi, Butoiu), Dinamo (Ionuț Badea, Ionuț Lupescu, Ionel Dănciulescu, Marius Niculae, Ciprian Marica), Steaua (Ciocoiu, Aliuță, P. Marin, Ghionea, Nicoliță), FC Argeș (Vintilă, Priseceanu, Cristescu, Moiceanu, Ancuța etc.)

Retragerea lui Daniel Chiriță (44 de ani împliniți în ziua competiției), din fotbalul de performanță: invitați de marcă și turneu de old-boys la Ploiești. Fosta glorie petrolistă Daniel Chiriţă a organizat o gală-spectacol dedicată echipelor de old-boys, sâmbătă, 24 martie, în Sala Sporturilor 'Olimpia', din Ploieşti.

Rezultate complete

Echipele au fost împărțite în două grupe, Rapid, Steaua și Dinamo în prima, Petrolul, FC Argeș și Naționala Artiștilor în cea de-a doua. S-au jucat reprize de câte 10 minute, din fiecare grupă, alternativ.

Grupa A: Steaua – Dinamo 1-1 (Ciocoiu/ M. Niculae)
Dinamo – Rapid 1-0 (I. Badea)
Steaua – Rapid 4-1 (Ciocoiu 2, Mozacu, Nicoliță/ Schumacher)

Grupa B: Petrolul – FC Argeș 4-1 (Chiriță, Burlacu, C. Ilie, Pârlog/ Traian)
Naționala Artiștilor – FC Argeș 4-1 (Clonda, Mateiu, Mitu, Dumitrache/ Vintilă)
Petrolul – Naționala Artiștilor 1-1 (Grama/ Mitu), 1-2 la lovituri de departajare

Semifinale: Dinamo – Naționala Artiștilor 2-1 (Marica, Dănciulescu/ Dumitrache)
Petrolul – Steaua 0-0, 4-3 după lovituri de departajare

Finală: Petrolul – Dinamo 2-2 (L. Costache, Pura/ L. Costache ag, M. Niculae), 5-4 după lovituri de departajare

La meciuri din Sala Sporturilor din Ploiești au asistat în jur de 1.500 de fani.

Câștigător al Cupei României cu Petrolul Ploiești în 1995 și campion cu Rapid (1999; aici a mai cucerit o Cupă și o Supercupă), Daniel Chiriță a mai evoluat la Universitatea Craiova, FC Național, UTA, Zenit St. Petersburg (Rusia), Șahtior (campion, 2003, Metalist Harkov și Stal Alcevsk (Ucraina).

Chiru, care are o școală de fotbal la Ploiești, s-a retras din fotbalul de performanță, dar continuă să joacă în liga a patra, la Petrolul 95 Ploiești.

Comentarii