19 Feb. 2018 11:50

Portughezul Filipe Oliveira, de la Sepsi Sf. Gheorghe: ”Am jucat la Videoton, aici e tot oraș unguresc”

Distribuie

Portughezul Filipe Oliveira, de la Sepsi Sf. Gheorghe: 'Am jucat la Videoton, aici e tot oraș unguresc'​. Povestea lui Filipe Oliveira, de la Sepsi Sf. Gheorghe. Mare talent, azi globetrotter: A jucat cu Ronaldo la naționala Portugaliei, a fost la Chelsea în epoca Mutu, îl iubește pe Zola. Știe cinci limbi străine și îi place gulașul.

După doar două jocuri pentru covăsneni, cei care l-au văzut au spus răspicat: 'Da, e jucător de calitate'. Filipe Oliveira Vilaça, mijlocaș portughez de 33 de ani, format la Braga și crescut de FC Porto, a evoluat la Chelsea (2002-2006, cinci meciuri), Parma sau Torino. Echipa de la care a sosit la Sepsi, să pună umărul la salvare, e Anorthosis Famagusta (Cipru). Oliveira are 21 de selecții și 4 goluri la naționala U21 a Portugaliei, unde a fost coleg cu marele Cristiano Ronaldo. Libertatea l-a intervievat pe Filipe la Ploiești, înaintea partidei de sâmbătă, Sepsi – Concordia Chiajna.

Povestea lui Filipe Oliveira, de la Sepsi Sf. Gheorghe: 'Am jucat la Videoton, aici e tot oraș unguresc'

Libertatea: Filipe, cum te simți la Sfântu Gheorghe?
Filipe Oliveira:
Mă simt foarte bine aici, am fost primit călduros de toată lumea, de la oficialii clubului la suporterii echipei noastre. E drept, mi se pare totul foarte familiar, pentru că am jucat în Ungaria, la Videoton (nr. 2002-2016, 93 de meciuri, 14 goluri). Iar Sfântu Gheorghe e un oraș în care toată lumea vorbește ungurește, așa că totul e floare la ureche.

Ai jucat deja două meciuri în Liga 1. Cum ți se pare nivelul?
Nivelul e bun! Uite, ia ca exemplu ultimul meci, de la Craiova (nr. CSU – Sepsi 1-0). A fost un joc fantastic, într-o atmosferă extraordinară. A fost multă calitate pe teren! Să-ți mai spun ceva: am văzut deja câteva meciuri, cât să cunosc adversarii, și, sincer, e mai bine decât mă așteptam! Pe de altă parte, înainte să vin în România, am jucat în multe amicale contra echipelor românești și mi-am făcut o opinie, am văzut aici mulți fotbaliști tehnici și inteligenți.

Ionut Briceag vs Filipe Oliveira, in meciul de fotbal dintre CS Universitatea Craiova si Sepsi OSK Sfantu Gheorghe, din cadrul Ligii 1 Betano, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, duminica, 11 februarie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Povestea lui Filipe Oliveira, de la Sepsi Sf. Gheorghe: 'Trebuie să dăm totul pentru a ne salva de la retrogradare'

Sepsi face naveta între Sfântu Gheorghe și Ploiești, nu e dificil pentru o echipă care și-așa nu are relații de joc sudate? Au fost transferați 14 jucători…
Asta e realitatea și trebuie să ne adaptăm. Nu ne putem pune cu vremea, să o schimbăm noi. Azi, când vorbim, la Sfântu Gheorghe a nins, iar la stadionul nostru nu avem facilități, gazonul ba e înghețat, ba moale, ba acoperit cu zăpadă! E bine că clubul face tot ce e posibil să găsească un loc unde să ne antrenăm și unde să jucăm. Am găsit gazde bune la Ploiești, iar noi trebuie să dăm totul pentru a ne salva de la retrogradare!

Vezi realizabil acest obiectiv?
Avem șanse, lucrăm din greu, înțelegem repede ideile antrenorului. Grupul e pe drumul bun. Le spun tuturor că trebuie să facem un mix între muncă și calitate. Nu sunt de acord cu faptul că nu avem relații de joc! Toți jucătorii aduși la Sepsi au venit cu lecția învățată, știam exact care e obiectivul: să facem totul să luăm trei puncte în fiecare meci. Dacă suntem mereu concentrați, vom reuși! Deja am arătat în primele jocuri că avem valoare. Repet o dată în plus, trebuie să luptăm zi de zi pentru supraviețuire.

Comentarii