27 Mar. 2018 16:00

Prosciutto din porci schingiuiți. În ce condiții sunt ținuți porcii italieni care devin delicatesă și pe mesele românilor

Distribuie

Șunca de Parma preparată din porci chinuiți. Sortimentul de prosciutto este o delicatesă care ajunge și în magazinele românești și acum face obiectul unui scandal uriaș în Italia. O investigație realizată de Eurogroup for Animals arată condițiile îngrozitoare în care sunt crescuți porcii și legile care se încalcă în fermele unui gigant de pe piață.

Unul dintre cele mai scumpe produse de pe piața are în spate un adevărat dureros, dar prea departe de ochii consumatorilor. Investigația realizată în șase ferme importante din Italia arată că șunca de Parma vine de la porci care n-au văzut niciodată lumina zilei și nici n-au respirat vreodată aer curat, sunt ținuți numai în cuști supraaglomerate, de multe ori în propriile fecale. Acest prosciutto ajunge și în magazinele românești și nu este ieftin deloc.

„Sperăm ca și aceste imagini obținute în urma unei operațiuni de mare anvergură și care arată că aceasta este rutina din ferme și nu incidente izolate, să-i facă pe cei de la  Kaufland, Carrefour și celelalte supermarketuri care operează în România să elimine imediat de pe raft șunca de Parma', a mai spus Gabriel Păun.

Nici în România lucrurile nu stau mai bine. Animalele vii care pleacă la export sunt transportate în condiții greu de imaginat.

Citește și: Veganii au ieșit în Centrul Vechi cu măști de porc pe față. Câți români ar renunța la tochitură, de Sărbători

Comentarii