12 Oct. 2018 19:00

REPORTAJ: Drama copilei care merge flămândă la școală și a familiei sale a mișcat o țară întreagă. „Vine iarna și nu avem bani de lemne”

Distribuie

Povestea fetiței de nouă ani, din Vaslui, care merge flămândă la școală din cauza sărăciei, a emoționat o țară întreagă. Impresionați de drama pe care o trăiesc copila, cei patru frați ai săi și părinții lor, românii cu suflet mare au început deja să trimită ajutoare.

Libertatea a fost acasă la familia Pruteanu și vă prezintă povestea emoționantă a celor șapte suflete care viețuiesc de pe-o zi pe alta în două cămăruțe și o bucătărioară cu pereți crăpați, cu un acoperiș prin care plouă și cu geamuri lipsă la intrare.

Soții Pruteanu și cei cinci copii ai lor, cu vârste între doi și 16 ani, trăiesc într-o sărăcie cruntă, în satul vasluian Pușcași, doar din alocațiile copiilor și ajutorul social de la stat, nu mai mult de o mie de lei pe lună. Fără frigider sau aragaz, cei cinci frați și părinții lor, unul bolnav cronic, trebuie să se mulțumească cu fierturile de cartofi și fasole. Nu de puține ori, trei din cei cinci copii merg la școală cu burta goală și cu gândul la cornul și laptele pe care-l vor primi abia în pauza mare și cu speranța că ceilalți copii vor împărți cu ei și din cornul lor.

Comentarii