09 Noi. 2017 22:19

Robert Cristea: ”Mai boxez 4-5 ani, că mai pot! Când eram mai tânăr, luptam afară ca mielul la tăiere”

Distribuie

Robert Cristea se pregătește din greu de gala 'Bătălia Titanilor', în care e main event: 'Am lăsat-o mai moale cu ciocolata!'

Battle of the Titans, una dintre cele mai iubite competiții de box și kickboxing/K1 din România, revine la București, pe 28 noiembrie la Sala Polivalentă, pentru încă o seară extraordinară de gală a sportului românesc. În main-event, bucureșeanul Robert 'Frumușelul' Cristea (35 de ani), deținătorul centurii naționale a semimijlociilor (cat. 72 kg) la profesioniști, va încrucișa mânușile cu ieșeanul Alexandru Petrică.

Libertatea: Robert, urmează o gală importantă.
Robert Cristea: Da, pe 28 noiembrie, la Sala Polivalentă din Capitală, are loc 'Bătălia Titanilor', o gală la care eu sunt main-event. Intrarea se face de la ora 18.00, gala debutează la 19.00. Sper să-mi apăr cu succes centura de campion național la profesioniști pe care am cucerit-o pe 23 aprilie.

Cu cine te bați?
Cu Alexandru Petrică, din Iași. Are experiență, 37 de meciuri la profesioniști, a luptat în toată Europa.

Pugilistul Robert Cristea își sperie adversarii cu tatuajele sale. În pregătire, se abține de la ciocolată!

Cum stai cu pregătirea? Ești în categorie?
Sunt bine, eu n-am avut niciodată probleme cu slăbirea. Am 74 de kg acum, să dai 2-3 kg jos e foarte puțin. E drept, mie-mi plac dulciurile, dar când intru în pregătire le las, chiar dacă mi le-ar aduce o marjoretă frumoasă!

La ultimul meci, din primăvară, ți-ai făcut adversarul KO în primele secunde. Parcă a fost Gatti cu Doroftei… Cum va fi acum?
Eu sper să repet aceeași figură frumoasă! Niciodată nu se știe! Bine, eu aș vrea ca toate meciurile să le termin în primul minut! Pe Adrian Sandu l-am terminat cu un croșeul de stânga. Sunt stângaci, dar cu gardă normală, poate nu trebuia să spun asta (râde). Croșeul și upercutul sunt loviturile mele favorite.

Robert Cristea a cucerit centura națională a profesioniștilor la categoria semimijlocie: KO în prima repriză! VIDEO

La ce mai lucrezi, ce mai ai de încărcat?
E un meci important, vorbesc cu antrenorii, pregătim tactica. Acum mă concentrez cu stafful meu, antrenorul Stelian Bugheață și sirianul Erwah Al Nablsi, preparatorul meu fizic, pe viteză și pe tehnică. Am făcut sparringuri, am fost și în Germania, trei zile, pentru un semi-cantonament, m-am bătut acolo cu un turc și cu un german foarte buni. Sunt pregătit!

Cum e viața de profesionist la 35 de ani?
Sincer, cât eram tânăr, nu prea am vut șanse. Am plecat fără manager afară. Șansa mea a fost Bebe Niță, care de 8 meciuri e managerul meu și se văd rezultatele. Sunt campionul României la profesioniști. Pe vremuri, mă duceam ca mielul la tăiere, să fac palmares altora. După victoriile pe care sper sa le adun, vreau să ajung să lupt pentru o centura internațională!

Te mai țin balamalele?
Înca mai pot, cre că 4-5 ani de acum înainte. Bernard Hopkins a urcat în ring și când trecuse de 50 de ani. O să mă bat până când o să-mi dau seama că nu mai pot, nu vreau să mă fac de râs. Acum, zici că am 25 de ani! N-am avut accidentări, nici măcar arcade. Iese curat din ring, stau foarte bine în defensivă, de aceea am și fost poreclit 'Frumușelul'! Nu beau, nu fumez, nu prea pierd nopți…

Ce regrete ai, Robert?
Regret că m-am bătut de două ori pentru două centuri mondiale, mai slabe, e adevărat, și am cedat. În 2010, în Portugalia, am luptat 10 reprize, l-am pus jos pe campion de două ori, însă nu mi s-a dat decizia. A fost o șansă și în 2004, dar eram prea copil, am fost trimis la podea. Cea mai mare bucurie, în schimb, e că am ieșit campion în primăvară!

Pugilistul Robert Cristea își sperie adversarii cu tatuajele sale: desene cu Iisus, numele soției, amintirea mamei și copiii lui

Cine vine să te susțină la meciul de pe 28 noiembrie?
Băieții mei, tata, frații, verii. Sotia nu se bagă, cu greu se uită la luptele mele și la tv. De altfel, amândoi băieții au talent, însă nu vor să facă sportul ăsta, nu e de acord soția…

Nu vine, dar o ai aproape! O ai tatuată pe mână!
Da, numele de alint al soției, 'Frumoasa'. Pe umărul stâng am un desen din copilărie, chipul lui Iisus. De asemenea, pe brațul stâng e un papirus cu mesajul 'Multumesc, Doamne, pentru copii mei'. Pe celălalt umăr, mi-am desenat un peisaj cu un cimitir, în amintirea mamei mele care a murit în 2010. Pe spate am numele copiilor mei, două fete și doi băieți. Lupt pentru familia mea, se știe! Pe piept, în zona inimii, e un leu cu două mânuși.  Știu la ce mă bag acolo, în ring, simt adrenalină când intru. Uite că eu mă consideram leu, dar meastrul Bughy îmi zice că sunt, mai degrabă, o panteră.

'Am vrut să mă las de multe ori, însă boxul e un drog pentru mine'

Robert, ce înseamnă boxul pentru tine?
E o dependență, e ca un drog. Soția nu credea că o să lupt așa de mult, credea că o să mă las. Nici eu nu mai credeam că mă prinde 35-ul în ring. Dacă nu era Bebe Niță, nici nu cred că mai făceam eu  box! Am vrut de mult ori să mă las, să rămân instructor de box.

'E multă muncă în box, ca la orice sport, de altfel. E greu când muncrești. Și se muncește, sunt măcar două ore de antrenament la intensitate mare. 8-10 reprize zilnic, la sac!'.

Robert Cristea vorbește despre proiectul său, boxdupabirou.ro

Proiectul boxdupabirou.ro: 'Cine vrea să învețe box, e așteptat la mine la sală. Eu sunt prietenul lor, nu dușmanul lor. La început, corporațiștii sunt sceptici, însă începe să le placă. Modelul e importat din America, sport după serviciu. Acum e dezvoltat excelent și în Anglia. Sala mea e mare, cu ring și saci de box, dar am și o zonă de fitness, unde ne concentrăm pe forță. Nu am multe greutăți, cel mai bine e să lucrezi cu cu greutate corpului. Am organizat și competiții de box, ultima chiar zilele trecute. Am avut 8 băieți, a fost foarte mișto. Firește, e light contact, nu s-a dat tare, s-a luptat cu protecție, cască, proteză, tot tacâmul'.

Lupta secolului, Mayweather – McGregor: 'Cu tot respectul, McGregor nu se poate pune cu un astfel de boxer. O revanșă? Ar fi doar din rațiuni financiare, diferența o să fie cum a fost în primul meci'.

Ronald Gavril: 'E un băiat bun, se pregătește bine, e la promoția lui Floyd Mayweather. Trebuie să muncească și mai mult și să aibă noroc. Poate câștiga titlul mondial'.

Citiți și

Comentarii