25 Aug. 2018 07:00

ROMÂNI AI NIMĂNUI. Tanti Veronica nu vede, nea Mihai nu merge. Sunt bătrânii care nu există pentru Asistența Socială, nici pentru primăria comunei unde locuiesc de-o viață

Distribuie

De un an și mai bine, Mihai Țiulică nu mai poate merge. Are 76 de ani. Nu vede cu ochiul drept, de câțiva ani. El se ocupă de gospodărie, de un an și jumătate, de când soția lui, Veronica, și-a pierdut vederea. DGASPC Iași și Primăria Popricani i-au uitat. Ei sunt bătrânii care nu există pentru Asistența Socială. 

El se ocupă de gospodărie, de un an și jumătate, de când soția lui, Veronica, și-a pierdut vederea.

Sunt din Țipilești, un sat din comuna Popricani, la 20 kilometri de Iași. Are 327 de locuitori și e ghemuit între două dealuri. Nu ajunge până acolo decât un drum de pietriș. Asfaltul pus cu fonduri SAPARD s-a topit demult, au rămas doar amintirea scandalului și dosarele penale.

Mihai și Veronica sunt căsătoriți de peste 50 de ani, din 1966. Au un băiat, care stă la Iași și care nu i-a mai căutat de un an.

Casa lor are un mic hol și o cameră de 12 metri pătrați, cu pereții afumați de la horn. Patul e cea mai importantă mobilă, ocupă mai bine de jumătate din spațiu.

Comentarii