30 Aug. 2016 15:59

România – Muntenegru. Christoph Daum lucrează cu fiul său pentru calificarea tricolorilor la CM 2018

Distribuie

Christoph Daum, selecționerul naționalei de fotbal a României, i-a convins pe şefii FRF să-l coopteze în staff şi pe fiul său cel mare, Marcel Daum.  

Acesta îi va pune la dispoziţie tatălui său analize video atât despre tricolori, cât şi despre adversari.  

Marcel, 30 de ani împliniți pe 20 iulie, este băiatul rezultat din prima căsătorie a lui Christoph Daum cu Ursula. El a mai lucrat cu tatăl său la Fenerbache, între 2009-2010, și o scurtă perioadă, în 2011, la Eintracht Frankfurt.

Marcel este în continuare video analist la Eintracht Frankfurt, unde a mai colaborat cu antrenorii Armin Veh, Thomas Schaaf și Niko Kovaci. Acesta se ocupă și de scouting.

Daum jr. are studii economice și a intrat în lumea fotbalului în 2008, la FC Koln, evident sub comanda tatălui său.

A jucat fotbal la juniorii lui FC Koln și la Viktoria Frechen. Este căsătorit cu Filiz și are un băiat de un an și 10 luni, pe care îl cheamă Noah Can. 

'90 la sută din discuțiile cu tata sunt legate de fotbal', a declarat Marcel pentru express.de.

Christoph Daum are patru copii

Christoph Daum mai are o fiică, Janine (27 de ani), din prima căsătorie, și încă doi copii, Jean-Paul (15 ani) și Cara Julie (11 ani), cu actuala soție Angelica Camm. 

FRF l-a tras pe linie moartă pe vechiul analist video Adrian Stanciu și l-a avansat de la tineret pe Marius Francisc. Acesta va lucra sub comanda lui Marcel Daum. 'Este tânăr și poate învăța mai multe de la neamț!', au explicat federalii. 

Transferul lui Nicolae Stanciu la Anderlecht Bruxelles pentru 9,8 milioane de euro, cea mai mare sumă din istoria fotbalului românesc, nu-i asigură automat fostului stelist tricoul cu numărul 10 la echipa naţională.

Chiar dacă toată lumea vede în Stanciu noul decar al naţionalei, mijlocaşul de 23 de ani trebuie să lupte pentru tricoul făcut celebru de Gică Hagi, cel mai bun fotbalist român din toate timpurile.  

Alexandru Maxim nu renunţă uşor la numărul 10. Readus la naţională de Christoph Daum, după ce Anghel Iordănescu nu l-a luat la Euro 2016, mijlocaşul de la VfB Stuttgart a primit tricoul cu cea mai mare greutate pentru meciul cu Muntenegru (duminică, ora 21:45, Cluj Arena).

În schimb, Nicolae Stanciu, decar la turneul final din Franţa, va purta numărul 23 la partida cu Muntenegru.

'Decarul este liderul, ăla schimbă tot. Numărul 10 nu poate fi purtat de un fotbalist care joacă un minut. Ca planificare nu este bine, pentru că de aici pleacă problemele de fond. Nu este bine. Cine îşi asumă acest rol, de lider? Numărul 10 este liderul echipei, el face diferenţa, nu mai putem merge doar cu cărăuşi care aleargă. În ultimii 30 de metri ai nevoie de astfel de jucători. Trebuie găsit. De vreo şapte ani tot se caută. Păi, găsiţi-l frate!', a spus Hagi

'Transferul lui Stanciu la Anderlecht este important. Sper ca Stanciu să reuşească să ţină steagul sus. E român, face imagine frumoasă României, îi ţin pumnii', a declarat fostul mare decar al României.

Comentarii