14 Sep. 2016 14:50

”Scopul lui Stanciu a fost să-l depășească pe Țălnar”. Nu a luat nici un ban de la FC Vaslui. Cum și-a ajutat familia! Mister Boboc, în liceu!

Distribuie

Cariera lui Nicușor Stanciu, 23 de ani ascunde un destin de film. De la 10 ani, a făcut naveta, zilnic, câte 18 kilometri dus și alți 18 întors, iar la 16 ani a suferit o accidentare oribilă. Iată povestea lui Stanciu, cel mai scump jucător român vândut din Liga 1 (9,8 milioane de euro, de la Steaua la Anderlecht), spusă de Alexandru Kalanyos, primul lui antrenor.

O echipă a cotidianului 'Libertatea' a intrat în universul giuvaierului 'albanez' (așa se alintă, singuri, locuitorii din Alba Iulia). Mai întâi, am bătut la porțile arenei Unirea, apoi am luat la pas aleile satului Craiva (comuna Cricău), în care s-a născut și a crescut mijlocașul.

Care a fost visul lui Kalanyos? 'Mi-am dorit tot timpul ca Stanciu să ajungă mai mare decât Țălnar, care este cel mai valoros jucător dat de către Alba Iulia. Țălnar a jucat la națională, are trei titluri cu Dinamo, Stanciu a jucat la națională și are doar două titluri cu Steaua. Cred, însă, că Stanciu l-a depășit deja pe Țălnar și are doar 23 de ani'.

Visul cel mare al lui Nicușor: 'Familia mea să nu mai muncească niciodată'!

Visul lui Stanciu este să-și ajute financiar familia. 'Vrea ca nimeni din familia lui să nu mai muncească vreodată', dă din casă antrenorul. Vândut de Apulum la FC Vaslui pentru 240.000 de euro, Stanciu a trăim prost, la Alba Iulia. Avea 100 de euro salariu, la tineret. Apoi, la Vaslui avea 6.000 de euro pe lună, dar n-a fost plătit. În primul sezon la Steaua, a câștigat 6.000 de euro, în al doilea – 8.000 de euro, iar în al treilea – 10.000 de euro. După meciul România – Spania 0-0, Gigi Becali i-a mărit salariul la 20.000 de euro pe lună. Acum, la Anderlecht, încasează 900.000 de euro pe an!

Imaginea anului: a fost Mister Boboc!

La școală, Nicușor nu a fost un elev genial, dar a atras atenția asupra lui. A fost ales 'Mster Boboc'. De asmenea, a ajutat echipa de fotbal să adune victorii în campionatul inter-școlar.

Comentarii
Ultimele Video-uri