23 Mai. 2018 22:48

Secretul din spatele lui pugilistului Robert Cristea e preparatorul fizic siriano-român Erwah Al Nablsi

Distribuie

Secretul din spatele lui pugilistului Robert Cristea e preparatorul fizic siriano-român Erwah Al Nablsi: 'Cu el, sper să ajung să mă bat pentru o centură internațională'.

Foto: Vlad Chirea; Video: Bogdan Sorocan

Gala de box profesionist de la Oradea. Victorii pentru Flavius Biea, Cezar Juratoni și Robert Cristea. 'La Oradea am avut un meci foarte bun, de 1o reprize. Adversarul a fost destul de tare, a rezistat în picioare în cele 10 reprize', explică 'Frumușelul' Cristea (36 de ani). Pe 13 aprilie, Robert l-a învins pe Dragoș Nicolae și și-a conservat centura de campion naţional al profesioniştilor la categoria semimijlocie.

Robert se pregătește acum pentru gala 'Lorzii Ringului', care va avea loc pe 27 mai, la sala Rapid, de la ora 18.00, în organizarea Niță Brother’S Global Promotion. Evenimentul curprinde meciuri de box, savate și K1.

'Vor fi 10 meciuri televizate, pe Digi, iar eu îmi pun din nou titlul în joc. Visul meu și al apropiaților mei e să ajung să mă lupt pentru o centură internaționață. Managerul meu, Bebe Niță, încearcă să organizeze un meci în toamnă sau la anul', dezvăluie Cristea.

În spatele revenirii lui Robert Cristea în ring se află echipa sa, formată din antrenorul Stelian 'Bughi' Bugheață și preparatorul fizic Erwa Al Nablsi.

Are cuvântul profesorul siriano-român. Fan al Rapidului, Al Nablsi se pregătește și pentru examenul de obținere a cetățeniei române. Libertatea a asistat la un antrenament fizic al lui Robert în parcul Cișmigiu din București.

'Robert e un elev asculător, se concentrează în ring. Eu nu fac decât să-i corectez, poate, greșelile care le făcea înainte. Îmi place să lucrez cu el. Dacă e riscant să se bată la interval de doar o lună? E întotdeauna pregătit. Acum nici n-a avut timp să iasă din formă, doar menținem nivelul și creștem intensitatea înaintea luptei. E pugilist profesionist, știe să-și dozeze efortul, să facă refacere, să se odihnească, e atent la alimentație, nu e nici un risc în a boxa la doar 43 de zile distanță', spune Erwah.

'Dacă nu erau el și Bughi, nu știu dacă mai făceam box, m-au reinventat, m-au ajutat fizic și tehnic, nu eram la nivelul de azi. Erwah și Bughi nu fac parte din staff-ul meu, ci din familia mea', spune, cu tărie, pugilistul

Erwah: 'Câteodată îmi pare rău că nu ne-am găsit acum 10 ani. Ajungea și mai departe! Oricum, poate boxa până la 40 de ani'

'Când spune că eu și Bughi l-am reinventat, Robert exagerează, ca să-mi facă reclamă! Dacă nu ai calitate fizică și motrică, nu ai cum să reușești, pot fi eu cel mai tare antrenor! Noi ne-am întâlnit întamplător, am mers să fac antrenament la el la asală, așa a început povestea. Câteodată imi pare rău că nu ne-am găsit acum 10 ani. Era departe acum! Oricum, el poate să lupte până la 40 de ani dacă va avea grijă de el ca până acum', completează Erwah.

'Am lecții și la ANEFS, dar am fost și manager la o echipă de fotbal din Dubai, Emiratele Arabe. Lucrez și la 'Stejarii', pregătesc doi doi copii care fac tenis de performanță. Unul a câștigat 'Orange bowl', celălalt e în creștere. De obicei, cu elevii mei mă bazez pe relația personală, nu pe partea financiară', completează Erwah.

'Ca antrenor, sunt calm, de obicei, vrem să luptăm bine, să prezentăm în ring ce s-a făcut la antrenamente. Cine câștigă sau pierde, nu contează', conchide.

'Erwah își mascheză bine reacțiile. În pauza meciurilor, când vin la colț, îmi explică ce trebuie să fac, mă încurajează. Dacă n-am ,ers bine o repriză, nu simt reproș, ci sfaturi bune. Uite, eu, ca antrenor la mine la sală, sunt cateodată și dur, și băiat bun. Oscilez', completează Robert Cristea.

Citiți și Robert Cristea promite show la gala de box profesionist de la Oradea. Își apără titlul național la semimijlocie: 'Mă bat cu oricine' | FOTO&VIDEO

În gala 'Lorzii Ringului' luptă și un fost 'războinic' de la Exatlon

În Gala 'Lorzii Ringului' se va lupta și Alex Moraru, fost participant la concursul Exatlon. Și Robert Cristea are pe masă propunerea de a participa din sezonul viitoru la competiția televizată din Republica Dominicană.

Moraru va avea galerie specială de suporteri: Pepe, Dan Bursuc, Liviu Varciu și Echipa Razboinicilor de la Exatlon.

Medaliatul cu bronz mondial la savate, Gabriel Cobzaru, e pe afișul galei. Fight Card-ul va fi completat de pugiliști de top, precum Bili Mustafa, Cristea Robert, Marian Bratu, Gabriel Stan, Ștefan Dragomir, Robert Gusti etc. Prețul biletului: 30 lei.

Comentarii