09 Iun. 2018 20:21

Șefi de instituții din Prahova, alături de protestatarii care au plecat la mitingul PSD din București

Distribuie

Foști sau actuali șefi din instituții din Prahova care țin de autoritățile publice s-au mobilizat, sâmbătă după-amiază, pentru a participa la mitingul PSD din București. Cu carnet de partid sau fără, toți spun că merg „din convingere' să protesteze în București, chiar dacă sunt de partea puterii politice.

Filiala locală din Ploiești a PSD a avut ca țintă să trimită la București aproximativ 1.000 de oameni. Șefii de la Prahova au explicat și care a fost raționamentul: raportată la numărul total de locuitori, care este de aproximativ 250.000, cifra este ridicol de mică, iar dacă PSD Ploiești  – care la ultimele alegeri locale a pierdut Primăria în favoarea PNL – nu e în stare să adune 1.000 de oameni, înseamnă că nici nu poate avea pretenții să câștige la viitoarele alegeri mandatul de primar.

Social-democrații ploieșteni s-au mobilizat care cum a putut pentru marele miting. Departe de a face paradă de forța pe care o are partidul, așa cum s-a întîmplat în alte părți unde autocarele cu oamenii scoși la manifestație au plecat încolonate, șefii de la Ploiești au decis, în primă fază, să nu dea detalii despre mobilizarea pentru protest.

Apoi, mobilizarea s-a făcut pe cartiere: unii au plecat din cartierul de vest, alții de la nord, în timp ce câțiva pensionari au fost convocați în zona centrală a orașului.

Comentarii