08 Aug. 2016 13:42

Selecționerul neamț Christoph Daum, mesaj pentru fani: ”O să dăm totul pentru voi” | EXCLUSIV

Distribuie

Răcit cobză, selecționerul Christoph Daum (62 de ani) nu și-a anulat interviul convenit cu reporterul 'Libertatea', purtat la Casa Fotbalului, în impunătoarea sală de consiliu. Așa că am avut ocazia unei discuții sincere, preț de un ceas, despre viață, despre pasiuni și idealuri, despre fotbal și despre ambiția de a califica o națională prăfuită după două decenii la un Mondial. Disciplină, forță mentală, spirit de învingător au fost cunvintele-cheie. 'Am doi jucători, team-spirit și team-work, iar cu cei doi jucători, alături de fantasticii fani români, putem face lucruri fantastice', s-a entuziasmat tehnicianul.

Libertatea: Ați fost deja la mai multe meciuri în România. Sunteți mulțumit de ceea ce ați văzut?
Christoph Daum: Pot să vă spun că toți jucătorii și antrenorii încearcă să-și prezinte clubul într-o lumină favorabilă. Orice fel de nivel ar fi, dau tot ce pot și asta mă satisface. Sincer, acești oameni ar merita să aibă mai multi spectatori în tribune. Am remarcat tineri talentați, viitorul fotbalului românesc. Iar fanii ar trebui să-și arunce privirea spre acești tineri, fiindcă ei sunt, fie că vrem, fie că nu, viitorul!

Ce trebuie făcut pentru a readuce oamenii la stadion?
Nu am solutii în joben, însă sunt câteva direcții de urmat. În primul rând, trebuie făcut ceva pentru a îmbunătăți infrastructura. Doar așa pot fi atrase familiile, pot fi aduși sponsorii la arene… De asemenea, trebuie să credem în calitățile tinerilor, să-i promovăm, să-i aducem mai mult în ochii publicului. Doar așa fotbalul românesc poate crește! Iar fanii trebuie să fie parte a acestei dezvoltări.

Credeți că veți avea tribune pline la Cluj-Napoca, contra Muntenegrului, în debutul preliminariilor Mondialului din 2018?
Am văzut care a situația acolo și îmi place să vred că avem la Cluj-Napoca suporteri fanatici care vor susține nationala. Am și un mesaj pentruei : le pot spune că noi vom face totul să arătăm pe teren că luptăm pentru ei, pentru Romania. Sper să avem atmosferă fantatiscă! Mai ales că vor fi și acțiuni care vor întări apropierea dintre echipă și suporteri.

Video: Robert Hanciarec
Reporter: Mihai Toma
Foto: Gabriel Pătruț

Comentarii
Ultimele Video-uri