07 Aug. 2016 12:37

Selecționerul Daum are 58 de jucători pe listă: ”Aș vrea 5-6 lideri, dar mă mulțumesc unul sau doi” | EXCLUSIV

Distribuie

Răcit cobză, selecționerul Christoph Daum (62 de ani) nu și-a anulat interviul convenit cu reporterul 'Libertatea', purtat la Casa Fotbalului, în impunătoarea sală de consiliu. Așa că am avut ocazia unei discuții sincere, preț de un ceas, despre viață, despre pasiuni și idealuri, despre fotbal și despre ambiția de a califica o națională prăfuită după două decenii la un Mondial. Disciplină, forță mentală, spirit de învingător au fost cunvintele-cheie. 'Am doi jucători, team-spirit și team-work, iar cu cei doi jucători, alături de fantasticii fani români, putem face lucruri fantastice', s-a entuziasmat tehnicianul.

Libertatea: Aveți o listă de jucători preliminară pentru meciul cu Muntenegru, din startul preliminariilor pentru CM 2018?
Christoph Daum: Da, în acest moment cuprinde 58 de nume! Vom reduce lista la 50, apoi o să dialog[m cu toată lumea. Unii băieți sunt accidentați, alții – în recuperare. La final, vom avea un lot lărgit de 30 de jucători, de unde voi alege 23, apoi '11'-le de start. Oricum, va fi doar prima mea selecție, timpul a fost destul de scurt, nu poți să faci o nouă națională bătând din palme! Vreau să-i anunț pe toți fotbaliștii că porțile naționalei vor fi permanent deschise

Căutați un lider pentru această națională care a părut prăfuită la turneul final din Franța?
Toți caută un lider, și la dumneavostră la ziar se caută lideri, oriunde. În orice echipă, de orice profil, o persoană trebuie să preia și să-mi asume responsabilitatea. Eu aș vrea să am 5-6 lideri dacă e posibil, ar fi perfect, însă, până la urmă, m-aș mulțumi măcar cu unul-doi! Îi caut, depinde de jucători. Liderul trebuie să fie cumva înauntrul lui, natural, dar poate să fie și cineva care se dezvoltă! Personal, sunt de părere că nu poti face totul diferit ca înainte. Eu am văzut multe lucruri frumoase la naționala României, cred în lucrurile pe care le-au făcut bine chiar la Euro 2016.

Video: Robert Hanciarec
Reporter: Mihai Toma
Foto: Gabriel Pătruț

Comentarii