18 Dec. 2017 14:57

Simona Halep e patroană de echipă de hochei pe gheață. Își iubește fetițele!

Distribuie

Simona Halep e patroană de echipă de hochei pe gheață. Își iubește fetițele cu vârste cuprinse între patru și șase ani!

Cea mai bună jucătoare de tenis din lume, 26 de ani, a acordat autografe pe căștile micuților sportivi și s-a fotografiat alături de aceștia, cu ocazia debutului echipei de hochei pe gheață 'Simona Halep'.

În august, Ion Țiriac anunțase că Simona Halep va susține financiar o echipă de hochei pe gheață de juniori, care îi va purta numele.

Echipa Simona Halep joacă în roz

Sunt mândru și fericit că după nici un an îi avem pe gheață pe acești copii care fac 4-5 antrenamente pe săptămână. I-am văzut acum și am rămas stupefiat. Se vede că acești copii au un viitor în hochei. Sunt două echipe și vom mai face. Aceste echipe sunt susținute de sponsori. Iar pentru o rațiune pe care eu nu am înțeles-o, Simona Halep vrea echipa ei de hochei. Iar acești sponsori plătesc întreținerea acestui patinoar. Echiparea unei întregi echipe nu te costă mai mult de 10.000 de euro, cu tot cu patine, apărători, crose și așa mai departe. Eu nu știu cum să le sărut mâinile acestor sponsori, pentru că acest patinoar costă pe an undeva la 6-700.000 de euro', a firmase Țiriac la momentul respectiv.

Tricourile de joc ale echipei de hochei pe gheață sponsorizate de Simona Halep sunt roz și sunt inscripționate cu numele liderului WTA.

A fost prezent și Darren Cahill, antrenorul ei

La eveniment au participat mai multe personalități, printre care australianul Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, Andrei Pavel, un alt membru al staff-ului tehnic al sportivei din Constanța, Ilie Năstase și Ion Țiriac. Acesta din urmă a declarat că dacă facem 50 de patinoare, în 15 ani suntem în Grupa Mondială la hochei pe gheață. Copii încă vin la hochei!Am vorbit cu primărița Gabi Firea, sper să se accelereze lucrările de reconstruire ale arenei Mihai Flamaropol'.

Cel mai bogat român – cu o avere estimată la 1,8 miliarde de euro – a fost în tinereţe legitimat la Dinamo, club al cărui fan a rămas.

'Dupa părerea mea – încă necalificată la fotbal – că nu mă pricep deloc, nu cred că e vorba numai despre bani la Dinamo. Mai e vorba şi de acea dedicaţie… omul care vrea să o facă. Pe urmă, e vorba de 20 nu de Gică Hagi, ci de 20 de sisteme tip Gică Hagi. Hagi a demonstrat că se pot face chiar şi la fotbal, e datoria lor. Gândiţi-vă, Dinamo dacă intră sau nu intră în primele 6… mi se pare final de Ligă sau aşa ceva, că nici nu mă pricep… te doare. Am mâncat pâine de la Dinamo timp de 20 de ani. Nu pot să fiu nepăsător, dar nu e parohia mea, nu mă pricep'.

Darren Cahill a sosit la patinoarul din Otopeni direct de la aeroport. Din cauza oboselii, australianul nu a asistat la meciul de hochei decât un sfert de oră. El va rămâne în România o săptămână.

Echipa Simona Halep, care a fost selectată din 136 de copii cu vârste între 4 și 6 ani, a remizat in primul meci din istorie, 1-1 cu Skoda. Ana Maria Ene a înscris golul echipei liderului WTA. O altă remarcată a fost portărița Sofia Ene.

Echipa Triumf București a adjudecat trofeul Țiriac Trophy în cadrul primei ediții a turneului. Echipa învingătoare este recompensată și cu echipament sportiv de specialitate în valoare de 9.000 lei, cu tva inclus.

Federația Română de Hochei pe Gheață a onorat cu distincții cel mai bun atacant – Antonia Vîrgolici (Simona Halep), cel mai bun fundaș – Vlăduț Surugiu (Viitorul Hocheist), cel mai bun portar – Sofia Petre (Triumf București) și golgheterul din turneu – Sebastian Simionescu (Triumf București). Ȋn plus, indiferent de evoluția în turneu, toți participanții au primit diplome și medalii.

La categoria 4-6 ani au evoluat echipele înființate la patinoarul Tiriac – Telekom Arena, respectiv  'Simona Halep' și 'Skoda', cu o structură formată din nouă jucători și portar, în două meciuri demonstrative. Atât echipa exclusiv feminină de juniori la hochei 'Simona Halep', cât și echipa „Skoda', au jucat primul lor meci oficial în cadrul turneului de hochei pe gheață Țiriac Trophy, editia I – 2017.

Categoria 7-9 ani a fost reprezentată de echipele Telekom, Dedeman, Viitorul Hocheist, Husky București, Steaua Rangers și Triumf București, formate din zece jucători plus un portar fiecare.

Marele trofeu, cupele și medaliile pentru toate echipele au fost decernate de către Ion Țiriac, alături de Ilie Năstase – Președintele Onorific al Fundației Țiriac, Simona Halep, Andreea Răducan și de Eduard Pană, în cadrul festivității de premiere. Turneul de hochei pe gheață Țiriac Trophy, dedicat juniorilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 9 ani, a fost organizat de Fundația Țiriac, în colaborare cu Federația Română de Hochei pe Gheață și a marcat un an de activitate pentru patinoarul Țiriac – Telekom Arena.

Rezultatele competiției:

Meciuri în grupe, 7-9 ani, Țiriac Trophy ediția I, 2017 Clasament, 7-9 ani, Țiriac Trophy ediția I, 2017
Telekom 2 1 Dedeman Locul 1 Triumf București
Dedeman 1 0 Husky București Locul 2 Telekom
Triumf București 3 0 Steaua Rangers Locul 3 Viitorul Hocheist
Viitorul Hocheist 2 3 Triumf București Locul 4 Dedeman
Viitorul Hocheist 6 2 Steaua Rangers Locul 5 Husky București
Telekom 2 0 Husky București Locul 6 Steaua Rangers
Finala mică, 7-9 ani, Țiriac Trophy ediția I, 2017 Demonstrative, 4-6 ani, Țiriac Trophy ediția I, 2017
Dedeman 0 5 Viitorul Hocheist Echipa 1 Simona Halep
Finala mare, 7-9 ani, Țiriac Trophy ediția I, 2017 Echipa 2 Skoda
Telekom 1 4 Triumf București

Fotografii: Mihai Toma

Comentarii