Sportivii de legendă ai României s-au întrecut pe terenul de baschet 3×3. Alina Dumitru și Marian Drăgulescu au făcut show

Data: 12 Iul. 2017

Sportivii de legendă ai României s-au întrecut pe terenul de baschet 3×3. Alina Dumitru și Marian Drăgulescu au făcut show.

Presedintele Comitetului Olimpic și Sportiv Roman Mihai Covaliu, Georgeta Andrunache, Alina Dumitru, Viorica Susanu și Marian Drăgulescu au împărtășit bucuria de a juca baschet 3×3, nouă disciplină olimpică, pe terenul special amenajat pe espalanada de lângă Casa Olimpică din București.

La evenimentul organizat de către COSR, Sport Arena Streetball și Federația Română de Baschet au participat atât jucatori profesionisti, care au obținut rezultate remarcabile pentru România în competițiile de baschet 3×3, cât și membrii Fundației Motivation România și ai Special Olympics România.

Meciurile amicale disputate, de fapt o pledoarie pentru practicarea acestei discipline sportive, nou introdusă în programul Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo din 2020, s-au bucurat de o susținere de marcă de pe margine. Secretarul general al COSR George Boroi, vicepreședintii COSR Camelia Potec, șef al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, și Alexandru Dedu, președintele FR de Handbal, Laura Cârlescu Badea, campioană olimpică la floreta la individual și medaliată cu argint cu echipa la Atlanta 1996 după bronzul cu echipa la Barcelona 1992, în prezent președinte al FR de Scrimă, gimnaștii Marian Drăgulescu, argint la sol și bronz cu echipa și la sărituri, la Atena 2004, și Silvia Stroescu, campioana olimpică cu echipa la Atena 2004, au fost doar câteva dintre vedetele sportului românesc prezente la evenimentul organizat de COSR.

”Dorim să aducem cât mai mulți copii și tineri către sport și un stil de viață cât mai activ. Vrem să formam o cultură sportivă în rândul copiilor și publicului larg și să conștientizăm părinții în legătura cu rolul educativ al sportului și al olimpismului”, a spus Mihai Covaliu. ”Baschetul 3×3 este din ce în ce mai popular la noi în țară și am fi bucuroși dacă la Jocurile Olimpice de la Tokyo România ar fi reprezentată atât la feminin, cât și la masculin”.

Baschetbaliștii care au evoluat în meciurile demonstrative au avut la rândul lor rezultate excelente la nivel internațional pentru România. Anca Șipoș și Andra Haas, componente ale naționalei României de baschet 3×3, au cucerit anul trecut medaliile de argint la Campionatele Europene. Angel Santana și Cătălin Vlaicu au în palmares titlul de campioni europeni la baschet 3×3 cucerit în anul 2014. Cătălin Miloș, Dani Mâinea, Cristi Mâinea și Tudor Gârbea au reprezentat generația viitoare. Toți au făcut parte din loturile de juniori ale României la Campionate Mondiale de baschet 3×3 și au reușit, cu generațiile lor, clasari printre primele opt echipe ale lumii.

Membrii Fundației Motivation România și ai Special Olympics România au primit plachete, tricouri și promoționale cu însemnele olimpice, iar fiecare jucător de baschet participant a primit câte un echipament sportiv.

Academia de Majorete – echipa de majorete a UNEFS pregătita de Silvia Stroescu, a însuflețit atmosfera.

Evenimentul a marcat încheierea campaniei „Din stradă, la Jocurile Olimpice”, demarată de Sport Arena Streetball în anul 2013, atunci când la București a fost organizat un turneu de prezentare a baschetului 3×3 pentru Comitetul Internațional Olimpic. Sport Arena Streetball, alături de partenerii săi, a susținut în permanență acest demers al Federației Internaționale de Baschet, care s-a soldat în vara acestui an cu introducerea de către CIO a disciplinei baschet 3×3 în programul Jocurilor Olimpice începând cu ediția Tokyo 2020.

Citiți și Baschet 3×3, pe esplanada din fața COSR. Demonstrație cu noul sport olimpic. Alina Dumitru, Viorica Susanu sau Marian Drăgulescu au făcut show! | FOTO&VIDEO