14 Sep. 2016 11:47

”Stanciu stă doar un an la Anderlecht, apoi va merge în Spania”. Nicu a fost la FC Barcelona

Distribuie

Cariera lui Nicușor Stanciu, 23 de ani ascunde un destin de film. De la 10 ani, a făcut naveta, zilnic, câte 18 kilometri dus și alți 18 întors, iar la 16 ani a suferit o accidentare oribilă. Iată povestea lui Stanciu, cel mai scump jucător român vândut din Liga 1 (9,8 milioane de euro, de la Steaua la Anderlecht), spusă de Alexandru Kalanyos, primul lui antrenor.

O echipă a cotidianului 'Libertatea' a intrat în universul giuvaierului 'albanez' (așa se alintă, singuri, locuitorii din Alba Iulia). Mai întâi, am bătut la porțile arenei Unirea, apoi am luat la pas aleile satului Craiva (comuna Cricău), în care s-a născut și a crescut mijlocașul.

'Nicu este un tip modest, care vorbește pe teren, cu mingea. În rest, nu a vorbit de rău pe nimeni. L-am dus în turnee afară, în Spania și în Franța. Era foarte timid. Nici acum nu vorbește prea mult, iar când ne întâlnim, are momente în care pune capul în pământ. Are un respect enorm față de mine. Din «domn profesor» nu mă scoate. Eu îi spun «Copilu», fie «Stancone». Ieri (n.r. – miercuri), mi-a trimis un sms: «Coach, vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut pentru mine»! Când era la Vaslui, îmi spunea că are niște emoții când stătea lângă Sânmărtean, Wesley, Adailton. Ce fotbaliști… Sânmărtean, care era tătic la Vaslui, făcea pase cu el, a simțit că e fotbalist! Asta spune totul. Este ambidextru nativ, are un curaj extraordinar', spune Alexandru Kalanyos

 

Comentarii