31 Aug. 2016 13:36

Start nebun în noul sezon din Liga Zimbrilor! ”Delfinul” si ”Dacul” au chemat turiștii la meci!

Distribuie

Liga Zimbrilor, noul format al campionatului intern masculin de handbal, a început în forță cu un meci nebun, pe Litoral. De 8 ori campioni ai României în ultimii 12 ani, constănțenii au revenit pe prima scena sub denumirea de HC Dobrogea Sud Constanța. Nostalgicii după epoca HCM au trăit cu emoție întoarcerea handbalului de top la Malul Marii.

800 km pentru un succes dramatic

Deși au traversat țara de la vest la est și au parcurs 800 km, bănățenii de la CSU Politehnica Timișoara au fost mai proaspeți și au câștigat in extremis, 26-25, la capătul unui meci dramatic, în care au fost conduți cu trei goluri pe tabela în partea secundă.

'Delfinul' si 'Dacul' au chemat turiștii la meci

Mascota constănțenilor și cea a handbalul romanesc s-au plimbat împreună prin oraș înainte de meci pentru a invita oamenii la primul joc al sezonului de handbal. Copiii au făcut poze cu haioasele mascote.

Cu președintele-jucător pe teren

Constănțenii au avut în teren mai mulți veterani din generația lor de aur: Cutura (41 ani), Angelovski (39 ani), Rudi Stănescu (37 ani), Buricea (37 ani) sau Laurențiu Toma (35 ani). Fostul mare portar al naționalei Rudi Stănescu a apărat buturile 'marinarilor', deși ocupă și functia de președinte al clubului.

Radu Voina și Aihan Omer, în tribune

La meci au asistat și doi invitati VIP, foștii selectioneri ai României Radu Voina și Aihan Omer.

'Galeria 'marinarilor' și-a încurajat idolii cu celebrul îndemn „HCM, HCM”.  Fetele frumoase nu au lipsit nici ele din Sala Sporturilor.

Radare și tun de mingi pentru fani

Suporterii au avut parte de surprize la primul meci al sezonului de handbal. În premiera pentru Romania s-a folosit un tun special care poate trage cu tricouri în tribune. Suporterii au avut ocazia să își testeze și viteza de aruncare la poartă cu ajutorul unor radare amplasare în fan-zone.

Timisoara vrea titlul dupa un sfert de secol

Cu moralul ridicat după victoria contra 'marinarilor', bănățenii speră să cucerească al treilea lor titlu din istorie, primul după o pauza de 25 ani. În sezonul 1990-1991, Timișoara revoluționa handbalul romanesc și întrerupea hegemonia Stelei și a lui Dinamo cu o 'gască nebună' din care făcea parte și actualul președinte al federației, Alexandru Dedu.

 

Comentarii