11 Sep. 2018 21:00

Ştefan Diaconescu, condamnat în dosarul „Băneasa”: „Fiecare om are o soartă”

Distribuie

Fostul rector de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice Bucureşti execută de un an și o lună pedeapsă de cinci ani de închisoare şi, la sfârşitul anului, ar putea fi eliberat condiţionat.

Libertatea a vorbit cu Ștefan Diaconescu despre pedeapsa primită, condițiile de detenție și despre Puiu Popoviciu, condamnat în același dosar la 7 ani de închisoare, dar care până acum nu a executat nicio zi de detenție. 

Pe fostul profesor Ştefan Diaconescu l-am găsit la un festival al deţinuţilor de la Penitenciarul Jilava. Slăbit după detenția de peste un an, fostul rector consideră că este nevinovat.

O afacere de multe zeci de milioane de euro, prin care omul de afaceri Gabriel „Puiu” Popoviciu a intrat în posesia unui teren aparţinând universităţii. Acesta a fost condamnat, în acelaşi dosar, la şapte ani de închisoare, dar nu a fost încarcerat pentru că la data condamnării era la Londra, de unde nu a mai revenit pentru executarea pedepsei, fiind cerută extrădarea lui.

Diaconescu, despre Puiu Popoviciu încă liber: „Legea are nişte valenţe care-i permit acest lucru”

Încarcerat la Penitenciarul Rahova, Ștefan Diaconescu spune că cel mai mult îi lipseşte familia.

„Condiţiile de acolo sunt acceptabile (…). Eu mă consider doar nevinovat. În rest, deciziile sunt ale unui complet de judecată, nu pot să mă pronunţ”, a declarat Ştefan Diaconescu.

Cât despre faptul că Puiu Popoviciu este încă liber, Diaconescu e de părere că „legea are nişte valenţe care-i permit acest lucru”.

Comentarii