27 Feb. 2018 13:00

Ștefania Ionescu, jucătoare de lot național la baschet, s-a accidentat grav

Distribuie
Ștefania Ionescu jucatoare de lot national la baschet, s-a accidentat grav, în meciul de luni dintre CSM Ploiești și CSU Oradea (56-69).

Jucătoarea de la CSM Ploiști a fost cu naționala feminină de baschet U16 la Europenele din Franșa anul trecut, iar anul acesta va juca pentru reprezentativa U18.

Interesant e faptul că CSM Ploiești se bazează aproape pe aceleași jucătoare la mai multe niveluri de vârstă. Baschetbalistele ploieștene au avut un program încărcat, în ultimele zile, la Sala Sporturilor 'Olimpia', care a găzduit nu mai puțin de patru partide ale fetelor pregătite de Loredana Muntenu și Corina Savu în Liga 1 și Campionatul Național 'U18'.
De vineri până inclusiv luni, ploieștencele au disputat, la foc automat, meciuri contând pentru faza semifinală a celor două competiții mai sus amintite, toate împotriva unor adversare mai bine cotate în clasamentele la zi. Paradoxal, deși au câștigat o singură întâlnire, fetele și-au sporit șansele de calificare la faza finală, în competiția junioarelor, grație victoriei de duminică, în cel mai important duel al finalului de săptămână, cu CSȘ Sf. Gheorghe.
În întrecerea senioarelor, la Liga 1, jucătoarele de la CSȘ-CSM Ploiești au pierdut ambele meciuri disputate pe propriul teren în compania celor de la Rapid București (39-82) și, respectiv, Universitatea CSM Oradea (56-69)
Din păcate, finalul ultimei întâlnirii a adus și o accidentare nedorită, la genunchi, în tabăra gazdelor, internaționala Ștefania Ionescu părăsind terenul cu o accidentare la genunchi și doar cu ajutorul antrenoarei secunde Corina Savu, cu mai puțin de 20 secunde rămase pe cronometru din joc. Astfel, cu un bilanț de 2-6, baschetbalistele ploieștene se mențin pe poziția a 6-a a ierarhiei, dar și-au diminuat considerabil șansele la o clasare între primele patru, ce le-ar permite accederea la turneul de promovare din luna mai.
Mult mai bine au stat lucrurile în Campionatul Național 'sub 18 ani', acolo unde junioarele de la CSȘ-CSM Ploiești își propuseseră un obiectiv clar, și anume victoria cu CSȘ Sf. Gheorghe, una dintre contracandidatele la ocuparea ultimei trepte a podiumului. Până atunci, însă, elevele Loredanei Munteanu au avut de îndurat o corecție usturătoare din partea grupării din Cluj, ACS Napoca Baschet, care a câștigat meciul de sâmbătă cu 76-35. La nici 24 de ore distanță, fetele au făcut un joc foarte bun împotriva grupării covăsnene, impunându-se cu 79-56 la capătul unei confruntări în care Lorena Stănică, autoare a 37 de puncte (8-11 de la 3), și Ștefania Ionescu – 21 de puncte – au dirijat ofensiva gazdelor. Astfel, ploieștencele ajung la un bilanț de 4-6 la jumătatea fazei semifinale în Campionatul Național 'U18', aflându-se la egalitate de puncte cu CSȘ Sibiu. De altfel, aceste două formații se vor lupta, până la final, pentru ocuparea poziției a 3-a, ultima calificantă la turneul final.
Comentarii