03 Sep. 2017 23:05

Ștefania Rareș, despre artiștii populari

Distribuie

Ștefania Rareș n-a strâns avere din muzică. În comparație cu alți cântăreți, ea a lucrat la un ansamblu folcloric civil, nu militar, care avea chiar și 700 de spectacole pe an. Nu aveau timp de nunți, care erau atunci, ca și acum, sursă de bani.

Eu am lucrat numai la stat, am fost ca un pompier. Și acum mă mai sună unii alții să mă invite să cânt. Când? Într-o oră! Bine. Pentru mine ora de serviciu era sfântă. N-am strâns bani, dar am avut alte avantaje. Am văzut lumea gratis. Să știți că mi-au plăcut mereu piețele de vechituri. Ce vedeți aici, sunt adunate din consignații și târguri, eu nu mă duc în mall-uri', spune ea. Are foarte multe icoane, iar explicația e simplă: este invitată să cânte pentru copii sau mici comunități în spectacole organizate de… mănăstiri. De multe ori, plata se face în icoane.

Tot ce am, tot ce vedeți, e făcut prin muncă. Nu am avut belele, nu m-am încurcat cu nimeni, n-am avut o viață cu picanterii, de-aia nici nu sunt vedetă', spune ea.

Și regretă, ca orice artist popular, că nu sunt apreciați mai mult. Sportivul și cântărețul de muzică populară au dus steagul României în lume. Datorită lor lumea știe că există românia, că există un București și nu Budapesta. Ar merita mai mult respect.'

Comentarii