06 Feb. 2018 12:06

”Stejarii” s-au reunit duminică seară la Cluj-Napoca pentru meciul cu Germania și au început în forță antrenamentele

Distribuie

'Stejarii' s-au reunit duminică seară la Cluj-Napoca pentru meciul cu Germania și au început în forță antrenamentele. Naționala de rugby se pregătește pentru a relua campania de calificare la Cupa Mondială din Japonia 2019, odată cu începerea returului Rugby Europe International Championship.

Stejarii vor debuta în noul an competițional pe 10 februarie, la Cluj-Napica, într-un meci cu Germania. Antrenorul Lynn Howells a stabilit un lot de 30 de jucători, din care 17 formează pachetul de înaintare și 13 sunt jucători de treisferturi.

Sezonul 2016-2018, tur și retur, are o însemnătate majoră pentru naționala de rugby, care va juca pentru calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, meciurile având o miză dublă, întrucât vor conta pentru ierarhia competiției, asigurând în acelasi timp, în funcție de locul ocupat, și biletul spre Japonia.

De remarcat este revenirea în echipă, dupa trei ani, a internaționalului Valentin Ursache, care a evoluat pentru Stejari ultima dată la Cupa Mondiala din 2015, în meciul cu Italia.

Echipa se va reuni pe 4 februarie la Cluj-Napoca.

'Suntem in fata unui meci foarte important, un meci care va redeschide campania de calificare la Cupa Mondiala din Japonia. Este primul meci al sezonului si stim ca intotdeauna acesta este cel mai greu, pentru ca practic ne mentine in cartile calificarii si ne da si moralul pentru meciurile care vor urma. Echipa se reuneste in formula completa dupa mai bine de doua luni si practic avem trei zile sa pregatim partida cu Germania. Presiunea este destul de mare, pentru ca anul trecut a fost acea infrangere in fata Germaniei, iar acum trebuie sa jucam in asa fel incat sa aratam ca ceea ce s-a intamplat acolo a fost de fapt o greseala. In plus, miza calificarii la Cupa Mondiala este uriasa, nu avem voie sa facem pasi gresiti pentru ca ne vom ingreuna situatia. Avem o echipa cu jucatori experimentati, jucatori ce au participat la Cupa Mondiala si am incredere ca vor stii sa gestioneze atat presiunea partidei, cat si supramotivatia. Dorim sa facem un meci bun cu Germania, sa obtinem o victorie frumoasa, sa facem totul pas cu pas', a declarat Lynn Howells, antrenorul Romaniei.

Lotul convocat pentru meciul cu Germania:
PILIERI: Andrei Ursache (Carcassonne), Ionel Badiu (Timișoara Saracens), Mihăiță Lazăr (Castres), Constantin Pristaviță (Știința Baia Mare), Alexandru Țărus (Sale Sharks)
TALONEURI: Andrei Rădoi (Timișoara Saracens), Florin Bardasu (Baia Mare), Marian Căpățână (Timișoara Saracens)
LINIA A DOUA: Johannes Van Heerden (Știința Baia Mare), Marius Antonescu (Colomiers), Valentin Ursache (Oyonnax), Valentin Popârlan (Timișoara Saracens)
LINIA A TREIA: Vlad Nistor (Albi), Mihai Macovei (Colomiers), Stelian Burcea (CSM București), Alin Coste (Carcasonne), Andrei Gorcioaia (Massy)
MIJLOCAȘI LA GRĂMADĂ: Florin Surugiu (CSA Steaua ), Tudorel Bratu (CS Dinamo), Valentin Calafeteanu (CSM București)
MIJLOCAȘI LA DESCHIDERE: Florin Vlaicu (CSA Steaua), Tudor Boldor (CSA Steaua),
CENTRI: Jack Umaga (Timișoara Saracens), Paula Kinikinilau (CSM București), Sione Fakaosilea (Știința Baia Mare)
ARIPI: Ionuț Dumitru (CSA Steaua), Tangimana Fonovai (Timișoara Saracens), Stephen Shannan (Timișoara Saracens)
FUNDAȘI: Cătălin Fercu (Timișoara Saracens), Marius Simionescu (Timișoara Saracens)
STAFF: Lynn Howells (antrenor principal), Massimo Cuttitta (antrenor înaintare), Rob Moffat (antrenor treisferturi), Olivier Rieg (preparator fizic)

Valentin Ursache revine la naționala de rugby a României după trei ani de absență! 'Este o onoare pentru mine

Meciurile Romaniei in Rugby Europe Championship 2017:
10 februarie, Cluj-Napoca
România – Germania, ora 16:00

18 februarie, Madrid
Spania – România, ora 13:45

3 martie, Cluj-Napoca
România – Rusia, ora 16:00

10 martie, Buzău
România – Belgia, ora 13:00

18 martie, Tbilisi
Georgia – România, ora 11:05

Stejarii se pot califica la Cupa Mondială din Japonia din 2019 în urma rezultatelor pe care le vor obține în sezonul 2016-2018, cumulat, astfel:

– dacă ocupă primul loc în Cupa Europeană a Națiunilor 2016/2018;
– dacă se claseaza pe locul 2 în Cupa Europeană a Națiunilor, 2016/2018 după Georgia, calificată deja direct de la Cupa Mondială din Anglia;
– dacă se clasează după echipa calificată direct și se impune în barajul cu ocupanta locului 3 în Pacific Tri-Nations, Samoa

Citiți și România va juca la Cluj și la Buzău în Rugby Europe International Championship. Vezi orele de la care vor avea loc meciurile

Comentarii