07 Mai. 2018 16:34

Suporterii au făcut show la Final Four-ul Ligii Campionilor la volei feminin de la București​

Distribuie

Suporterii au făcut show la Final Four-ul Ligii Campionilor la volei feminin de la București​. CSM Volei Alba Blaj a fost învinsă de formaţia turcă VakifBank Istanbul, fără drept de apel, cu 3-0 (25-17, 25-11, 25-17), duminică, în finala Ligii Campionilor la volei feminin, disputată în Sala Polivalentă ”Ioan Kunst-Ghermănescu” din Bucureşti, gazda turneului Final Four.

VakifBank a cucerit pentru a patra oară trofeul, după ediţiile din 2011, 2013 şi 2017, formaţia turcă având şi alte patru finale jucate (1998, 1999, 2014, 2016).

CSM Volei Alba Blaj a reuşit o performanţă unică pentru voleiul feminin românesc, chiar dacă în final a fost dominată de VakifBank, care a câştigat într-o oră şi 10 minute, după ce nu a fost condusă deloc în primele două seturi.

VakifBank a început în forţă meciul şi a condus cu 9-1 în primul set, echipa ardeleană reuşind să reducă din diferenţă, dar nu s-a apropiat la mai puţin de patru puncte pe tabelă, ecartul minim fiind 13-17. Campioana en titre a câştigat actul inaugural cu 25-17.

Şi în setul al doilea, VakifBank a început bine, a condus cu 3-0, 5-1, 9-3, iar diferenţa de pe tabelă a continuat să crească, la 16-4, după şapte puncte consecutive, 18-5, 23-9, pentru a încheia cu 25-11.

În setul al treilea, CSM Volei Alba Blaj a avut o tresărire de orgoliu şi a condus cu 3-0, 4-1 şi 8-4, dar oaspetele au revenit şi au egalat la 9-9, a fost 11-11, iar apoi VakifBank a reuşit o serie de cinci puncte consecutive, care au înclinat definitiv balanţa (11-16). Echipa din Istanbul a defilat până la final, câştigând setul cu 25-17.

Pentru echipa antrenată de sârbul Darko Zakoc au evoluat Aleksandra Crncevic 8 puncte, Adina Salaoru 7, Nneka Obiamaka Onyejekwe 5, Slavina Koleva 4, Ana Yilian Cleger Abel 3, Mariana Thomaz De Aquino 3, Natasa Krsmanovic 2, Lena Moellers 1, Tijana Malesevic, Petia Barakova, Melisa Memiş, Selime Ilyasoglu.

La VakifBank, echipă antrenată de Giovanni Guidetti, au jucat Hatice Gizem Orge, Goezde Kirdar 12 puncte, Cansu Oezbay 5, Ting Zhu 15, Kelsey Marie Robinson, Melis Gurkaynak, Ayca Aykac, Lonneke Sloetjes 14, Milena Rasic 10, Zeha Guneş 4.

Au arbitrat spaniolul Mario Bernaola şi finlandezul Kari Partiainen.

În finala mică, echipa italiană Imoco Volley Conegliano a învins formaţia turcă Galatasaray Istanbul cu scorul de 3-0 (25-17, 25-18, 25-20).

Sâmbătă, în semifinale, CSM Volei Alba Blaj a trecut de Galatasaray Istanbul cu scorul de 3-1 (23-25, 25-17, 25-22, 25-22), iar VakifBank Istanbul a învins-o pe Imoco Volley Conegliano cu scorul de 3-2 (25-22, 25-21, 17-25, 15-25, 16-14)

Jucătoarea formaţiei de volei feminin CSM Alba Blaj, Nneka Obiamaka Onyejekwe, a declarat, duminică seara, că este mândră de echipa sa, chiar dacă a pierdut finala Ligii Campionilor, precizând că participarea în ultimul act al competiţiei a fost un vis devenit realitate.

„Sunt mândră de echipa mea, de această performanţă mare pe care am realizat-o. A fost minunat, un vis devenit realitate. Şi nu doar pentru mine, ci pentru toate colegele mele şi antrenori. În finală am simţit linişte, satisfacţie, bucurie, emoţie, totul… Adversarele de la VakifBank Istanbul au avut multe în plus faţă de noi. Sunt o echipă cu un buget fantastic, cu jucătoare de top, cu un antrenor de top. Nu aveam nicio şansă în faţa lor, dar am zis să încercăm să facem un meci bun şi să ne bucurăm pentru orice punct câştigat”, a spus jucătoarea română.

„E cam greu să repetăm ceea ce am făcut anul acesta în Liga Campionilor, dar eu am încredere şi sper că vom reuşi”, a adăugat Nneka Obiamaka Onyejekwe.

Antrenorul echipei de volei feminin CSM Alba Blaj, Darko Zakoc, a declarat, duminică seara, după înfrângerea din finala Ligii Campionilor cu VakifBank Istanbul, că locul doi în cea mai importantă competiţie intercluburi din Europa reprezintă „aur” pentru formaţia sa.

„Am avut o primă zi foarte bună în care am obţinut o mare victorie, însă în cea de-a doua am pierdut în faţa cele mai bune echipe din lume. Asta e viaţa. Această finală este însă o mare victorie. Locul doi pentru noi este aur. În această competiţie am fost cea mai tânără echipă, cea mai puţin experimentată, dar chiar şi aşa am obţinut un succes care nu aparţine doar voleiului din Blaj, ci întregii Românii. Este un mare lucru, suntem foarte mândri de ceea ce am realizat”, a spus el.

Tehnicianul a menţionat că se gândeşte deja la sezonul următor. „Eu mai am un an de contract cu Alba Blaj, iar din acest moment am început deja să mă gândesc la sezonul următor. OK, participarea în Liga Campionilor la nivelul acesta a fost visul nostru, dar important este ca de la anul să ne întoarcem pe primul loc în campionatul intern”, a afirmat antrenorul sârb.

„Din păcate vor rămâne destul de puţine dintre aceste fete la Blaj. Ăsta e destinul nostru. Unele dintre ele au deja semnate contracte cu alte cluburi. Au câştigat mult cu acest succes, cu această participare în Liga Campionilor şi e normal să meargă mai departe unde sunt contracte mai mari. Asta e viaţa noastră, dar sperăm să găsim alte fete la fel de valoroase pentru sezonul următor”, a adăugat Darko Zakoc.

Comentarii