08 Feb. 2018 09:34

Tatăl lui Marian Cozma, declarații șocante: ”Dreptatea era scaunul electric sau glonțul. Le-aș lua capul criminalilor!”

Distribuie

La 9 ani de la moartea fostului handbalist, tatăl lui Marian Cozma, declarații șocante: 'Dreptatea era scaunul electric. Le-aș lua capul criminalilor!'.

'Eu stau într-un cartier cu foarte mulți pușcăriași. La două-trei luni, primesc pachete, își văd soția. Criminalii sunt în viață, Marian nu mai e! Dreptatea era scaunul electric sau un glonț în cap. Eu sunt un fanatic când e vorba de familie.

'Dacă aș fi cinci minute singur cu criminalii, le-aș lua capul! Sunt român, nu mi-e rușine, vorbesc sincer! Era o banală bătaie, cădea dintr-un pumn, se lovea de bordură, dar s-a folosit arma albă! Asta nu e bărbăție! Le-aș face același lucru', a spus Petre Cozma la interviurile Libertatea Live.

'9 ani la băiatul meu nu s-a stins lumânare. 9 ani să stai cu lacrimi pe obraz, nu știu de unde mai ai. Și izvorul seacă! Dar așa ne-a fost scris';

'Novanc, Săulescu, echipa din Constanța se duc la el când are meci în București, se duc să aprindă o lumânare. Găsim lumânările mereu aprinse'.

Marian Cozma a fost ucis în localul Patriota, din Veszprem, pe 8 februarie 2009, după o altercație cu o bandă de rromi.

Barul 'Patriota' se afla în subsolul unei clădiri care adăpostește Irish Pub-ul Skorpio. Astăzi, doar acesta din urmă mai este funcțional. Scările care duc spre Patriota, unde 'Păsărilă' a simțit cum lama unui cuțit mânuit de un laș îi pătrunde în carne, sunt baricadate în prezent cu scaune.

Raffael Sandor şi Nemeth Gyozo au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă în primă instanţă, în iunie 2011, iar Sztojka Ivan a primit 20 de ani de închisoare. Au făcut apel, iar pedepsele cu închisoare pe viaţă au fost reduse la 18 ani, iar cea de 20 a fost redusă la opt. Curtea Supremă de Justiţie din Ungaria a majorat în octombrie 2012 pedeapsa lui Ivan Sztojka, de la opt la 13 ani de închisoare.

Pal Gabor, unul dintre criminalii lui Marian Cozma, a ieșit din pușcărieEl fusese condamnat în 2012 la 5 ani de închisoare, dar a fost eliberat mai devreme pentru bună purtare! Când a părăsit penitenciarul, pe 4 martie 2016, din penitenciarul Palhalma, a fost așteptat de prieteni cu șampanie!

Alti complici, Csaba Bihari (4 ani de închisoare), Gergely Péterné (3 ani de închisoare) și Antalik László (2 ani și 8 luni închisoare), sunt deja liberi.

Citiți și Petre Cozma, tatăl regretatului handbalist Marian Cozma: 'Vorbesc des cu Marian. Îmi zice să nu fiu trist. Cum să nu fiu?' | VIDEO

Petre, tatăl lui Marian Cozma: 'A făcut infarct? Să mai facă patru, nemernicul!'. Confirmă că n-a primit un șfanț de la criminali

Comentarii