08 Sep. 2017 23:30

Trei aperitive la cupă: creveți, quinoa, ou cu cașcaval

Distribuie

Pentru o petrecere la sfârșit de săptămână îți poți surprinde invitații cu trei aperitive la cupă: cocteil de creveți, quinoa cu avocado, ou cu cașcaval. Ușor de pregătit și de servit. Poftă bună!

 

Cocteil de creveți/VIDEO

 

Ingrediente: 400 g creveți (proaspeți sau congelați); pentru sos- 100 g maioneză, două linguri de ketchup, o linguriță de cognac, o linguriță zeamă de lămâie, sare și piper după gust; pentru servit- salată verde, felii de lămâie, 12 roșii cherry foarte mici, mărar

Preparare: dacă se folosesc creveți proaspeți, se curăță bine și se clătesc sub jet de apă rece. Se lasă câteva bucăți întregi pentru decor. Dacă sunt congelați se pun direct în apa care clocotește și, din momentul în care a dat în fiert se lasă numai un minut. Apoi se pune un vas cu apă la fiert și, când a dat în clocot, se pun creveții și se fierb cel mult două minute. Se scot într-o sită să se scurgă bine și se lasă să se răcească. Pentru sos se amestecă maioneza cu ketchup, cognac, zeama de lămâie, sare și piper după gust. Se pun creveții și se amestecă cu sosul.  Se pregătesc șase cupe de sticlă, se așază frunze de salată verde spălate, uscate și se împarte compoziția în mod egal în fiecare. Se decorează cupele cu creveții întregi, roșii cherry, mărar și felii de lămâie. Se țin la rece până în momentul servirii.

Comentarii