24 Oct. 2017 09:42

VIDEO EXCLUSIV / Viața fostei campioane mondiale la 8 ani de la retragere! Mihaela Melinte: “Am 3 operații la genunchi! Dureri am în fiecare zi!”

Distribuie

Mihaela Melinte rămâne un nume de referință în sportul românesc, ea având în palmares nu mai puțin de 12 titluri mondiale la aruncarea ciocanului. A făcut performanță, a avut satisfacții, dar a rămas și cu sechele la genunchiul drept. Cea mai mare realizare a ei este faptul că a devenit mamă, și asta s-a întâmplat doar după ce și-a încheiat socotelile cu competițiile sportive.

Mihaela Melinte s-a retras în 2009, însă luni dimineață fosta campioană a intrat din nou pe teren. Cu ocazia lansării filmului Thor: Ragnarok' – noua producție a Studiourilor Marvel, a cărui avanpremieră va fi pe 26 otombrie  – fosta campioană a răspuns afirmativ provocării organizatorilor și a făcut, luni dimineață, câteva demonstrații de aruncare a ciocanului pe stadionul Iolanda Balas Soter. Sunt 8 ani de când nu am mai aruncat cu ciocanul. Am mai făcut maximum 10 aruncări în toți acești ani, deci foarte puțin', ne-a spus Mihaela Melinte. În prezent, ea își desfășoară activitatea la Bacău, unde inițiază tinerii în sportul în care ea a scris istorie. Recunoaște că îi este greu să stea departe de el, însă problemele de sănătate cu care s-a confruntat au contribuit la luarea acestei decizii.

Din 2009 antrenez la Bacău la toate cele 4 probe: aruncarea greutății, aruncarea suliței, aruncarea discului și aruncarea ciocanului. În 2009 aruncam aproape de 70 m, nu mi-am făcut baremul pentru mondiale, mai îmi trebuiau câțiva cm, nu am fost la mondiale și în momentul acela m-am retras. Bineînțeles suferind și niște probleme de genunchi. Și așa am reușit să mă retrag mai repede', ne-a povestit fosta campioană.

Are dureri la genunchi, dar le ignoră

Sportul de performanță i-a adus medalii și faimă, dar și probleme de sănătate. Am 3 operații la acel genunchi, dar deocamdată nu se mai poate face nimic pentru că am cartilajul dus, cartilajul de pe rotulă se pare că nu-l mai am. Și din cauza asta, dacă stau liniștită în pat, nu am nimic, dar cum stau mai mult în picioare, deja simt…Nu am mai făcut recuperare, chiar deloc, nici nu m-am mai interesat de sănătate. Da, dureri am în fiecare zi. După amiază sau seara, dureri infernale de genunchi. Le ignor. După cum ați văzut, am reușit să arunc o piruetă, o să fac demonstrația și cu 4 piruete', a declarat, pentru Libertatea, Mihaela Melinte.

Și-a întemeiat o familie abia după retragere

A face sport de performanță presupune o voință de fier și, implicit, multe renunțări. Preocupată de antrenamente și de obținerea celor mai bune rezultate, fosta campioană se poate declara – de câțiva ani – fericită și pe plan personal, întrucât experimentează cu succes meseria de mamă. Nu mi-am făcut familie până în 2010, în 2011 am reușit să fac primul copil și în 2014 al doilea copil. Deci n-am putut să le fac la tinerețe când era ok, acum am 42 de ani și am 2 copii mici, când puteam să îi am mari și să fie altfel', a declarat, pentru Libertatea, Mihaela Melinte. Mamă a unei fetițe de 6 ani și a unui băiețel de 3 ani și 8 luni, antrenoarea mărturisește că îi va familiariza cu sportul. Nu neapărat să îmi calce pe urme, dar o să-i îndrept spre sport pentru că este foarte bun pentru copil. Indiferent ce sport, deci nu neapărat aruncarea ciocanului, orice sport: natație, handbal, volei, atletism, a conchis ea.

Comentarii