09 Iun. 2018 11:00

Mesaj dur transmis de Victoria Lu artiștilor din toată lumea

Distribuie
Victoria Lu, mesaj dur pentru artiști: Nu aş mai vrea să trăiesc!'. Victoria, unul dintre cei mai importanţi critici de artă la nivel mondial, a venit în România pentru a participa la vernisajul expoziţiei lui Hamid Nicola Katrib.
Victoria Yung-Chih Lu (Viki Lulu) s-a născut în 1951 într-o familie de cărturari din Taiwan. A urmat Academia Regală de Arte Frumoase din Bruxelles și apoi a emigrat în America, la începutul anilor 1970. Ea a obținut un master la Universitatea de Stat din California și s-a specializat în pictură. A început să scrie critici de artă la mijlocul anilor 1970, pentru o serie de ziare și reviste din Taiwan. A devenit curator de artă, dar a început şi o carieră ca regizor și curator al unui spațiu alternativ numit Galeria Stage One, din sudul Californiei. Iar de-a lungul anilor, a devenit una dintre cele mai importante figuri din lumea criticilor de artă, la nivel mondial.
Criticul de artă a venit la Bucureşti atrasă de povestea fascinantă a lui Hamid Nicola Katrib, româno-libanezul născut la Bacău, educat în Liban, devenit arhitect şi pictor internaţional, cu expoziţii chiar şi în America. Victoria Lu a dorit să asiste la vernisajul expoziţiei The End', care se desfăşoară într-un spaţiu neconvenţional, o fabrică abandonată de pe Spaliul Unirii, din Bucureşti. În centru se află un Big Bang Urban, arhitectul român Hamid construind o instalaţie spectaculoasă din sute de pahare de sticlă pe care…o distruge.
Comentarii