09 Ian. 2019 10:00

Suflet de camionagiu. Cum păstrezi iubirea când ești căsătorit cu autostrada 

Distribuie

Una din problemele concrete și firesc de rostit în viața tiriștilor: cum arată relațiile lor, cum reușesc să-și păstreze cuplurile?

 

de Andreea Archip

În camionul lui Mihai Erdei se precipită orchestra „Boleroului” lui Ravel. E melodia care pe șoferul acesta tipic îl scoate din orice stare rea și îl repune pe direcție.

De ce atipic, de fapt?! Mihai Erdei, 51 de ani, este vorbăreț și filozof. Dar așa sunt, o mărturisesc ei înșiși, mulți dintre camionagii. Drumurile lungi îi lasă față în față cu propriile gânduri, iar ei dezvoltă teorii ale vieții pe care încearcă să le suprapună peste sihăstria pe roți.

Cum se simte mai curajos pe „Bolero”

Piesa lui Ravel fusese inițial gândită pentru balet și poate de aceea rezonează, în mod straniu, cu siluetele semnelor de circulație și a liniilor albe de pe șosea. Miros de motorină, Ravel și 80 de kilometri la oră.

Mihai vorbește despre sentimentul care îl cuprinde ascultând „Bolero”, despre curajul pe care i-l dă când e doborât de dor și de lipsă de sens.

„E ca fiul de păstor care pleacă în lume… Așa mă simt și când urc muntele cu camionul. Și când orchestra de dezlănțuie, simt că am realizat ceva în viață, dar dacă n-am ajuns un nu-știu-cine, dar am reușit ceva… Întruna, întruna… Zi după zi…”.

Un filozof. Unul fără sistem, dar cu chef de vorbă.

Citește articolul integral AICI. 

Comentarii
Ultimele Video-uri