14 Iun. 2018 07:00

VIDEO/ Tommy Tomescu, medic român la Londra, care luptă pentru discriminații Brexit-ului. A fost în cartierul lui Nigel Farage și a împărțit eugenii

Distribuie

Tommy Tomescu, medic român la Londra, a făcut anticampanie electorală chiar în cartierul lui Nigel Farage, politician britanic eurosceptic și care este împotriva românilor și altor imigranți. Tommy a împărțit eugenii vecinilor parlamentarului și le-a explicat de ce e un câștig că au români în țară.

Cu patru prăjituri cu diferite creme și glazuri în față, Tommy începe să își revină în fire după o zi grea la muncă. Este medic dentist într-un cabinet din Londra și în opt ani de Marea Britanie a adunat destule povești legate de animozitățile româno-britanice. Dar nu s-a lăsat descurajat, și-a luat haina de activist și a strigat după drepturi, a făcut petiții, reclamații, a bătut din ușă în ușă.

„Faptul că au pus bombe la ușile românilor în Irlanda de Nord, pe lângă asta au fost tot felul de atacuri verbale, rasiale. Am experimentat și eu câteva neplăcute. Ultima dată când am venit la Luton, chiar când descărcau avionul, în cala avionului, strigau «fucking Romanians». Am făcut reclamație. Și am încercat să facem un fel de alianță cu românii și bulgarii împotriva discriminărilor. Ulterior, când s-a extins acest lucru și la restul europenilor, au venit și polonezii și alte naționalități și am făcut o alianță a tuturor europenilor', explică dentistul român.

„Am fost întrebat dacă ar trebui să fii îngrijorat când un grup de bărbați români se mută lângă tine. Dacă stai în Londra, cred că da, ar trebui să fii', zicea fostul lider UKIP, Nigel Farage, acum patru ani, într-un interviu. Declarații ofensatoare la adresa românilor și bulgarilor au continuat. Unii spun că atitudinea asta i-ar fi adus chiar succesul în alegeri. Și acela a fost momentul unei mari decizii pentru Tommy Tomescu. În pragul alegerilor europarlamentare, a făcut un lucru tare îndrăzneț: s-a dus să facă anticampanie fix în orașul natal al politicianului.

Comentarii