Viscolul a făcut ravagii la Smeeni VIDEO

Data: 11 Ian. 2017

Un nou episod de vreme rea s-a abătut şi asupra județului Buzău, imaginele video surprinse la Smeeni fiind edificatoare cu privire la duritatea viscolului.

Pe timpul nopții,  şapte autovehicule în care se aflau 16 persoane au ramas blocate în suluri de zăpadă pe raza a 7 localitati din Baragan. Pentru a elibera şoferii din capcanele de zăpadă , salvatorii au fost nevoiţi să intervină cu mai multe utilaje din cadrul Secţiei de Drumuri Naţionale.

Pe DN2C echipajele de poliţie au fost puse la grea încercare de mai mulţi şoferi teribilişti care au ieşit în traffic în plină noapte ignorând condiţiile meteo extreme.  La ieșirea din satul Bălaia din Smeeni, două mașini în care se aflau trei tineri au rămas blocate în zăpadă. Polițiștii i-au găsit pe cei care cereau ajutor  la doi kilometri de ieșirea din sat, acolo unde zăpada fusese deja troienita în jurul mașinilor.

Cei trei tineri au fost preluați de echipajul Politiei Rurale Smeeni, care i-a transportat la Spitalul din localitate, unde au rămas cazați peste noapte.

Tot din cauza vântului puternic, 640 de familii din localitatea Padina au rămas fără energie electrică din cauza unor avarii la linia de medie tensiune. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile la Buzau au fost închise, patru drumuri naţionale -:DN2C între localităţile Costeşti-Padina, DN2E85 între localităţile Rm. Sărat-Căldăruşanca, DN2B între localităţile Buzău-Vizireni, Buzău-Spătaru, DN22 între localităţile Râmnicu Sărat-Băile şi 11 drumuri judeţene

La această oră tot judeţul se află sub avertizare meteorologica cod portocaliu de viscol şi zăpadă. Vântul bate cu putere cu viteze de 70-80km/h, troienind zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 de metri. Temperaturile minime se situează la această oră  între -10 şi minu 5 grade .