18 Apr. 2018 12:35

Vulpițele Galbene din Roman știu cu cine votează la alegerile FRF 2018

Distribuie

Vulpițele Galbene din Roman știu cu cine votează. Cel puțin așa pretindea Adelin Tălmăcel, președintele clubului ACS Vulpițele Galbene Roman, club care trăiește din subvenția FRF și al cărui club e egal în număr de voturi cu FCSB, Dinamo, CFR Cluj ori CSU Craiova.

'Sunt probleme financiare, dar încercăm să le depășim. M-am întâlnit cu toți cei trei candidați. Știu cu cine voi vota, dar nu vreau să spun acum. I-am ascultat pe toți, le-am analizat programele și am decis să votez cel mai bun program. Ar fi fost frumos să fi fost toți prezenți, dar asta este, poate au avut timp. De ce ne numim 'Vulpițele galbene'? Păi vulpea este un animal cunoscut în zona noastră și galben pentru că era singurul echipament pe care-l aveam în acel moment. Vulpea nu este un animal nu prea fioros, dar destul de șiret astfel încât să poată ieși în evidență', ne-a declarat Adelin Tălmăcel, președintele clubului ACS Vulpițele Galbene Roman, înaintea dineului oferit marți, 17 aprilie, de FRF celor 256 de electori.

'Vulpea este un animal specific zonei. Denumirea Vulpițele galbene a fost mai mult o chestie de marketing, care a prins bine. Toată lumea ne recunoaște. Dacă ne-am fi numit Victoria Roman nu am fi atras atenția atât de mult, cel puțin pe plan local'.

Adelin Tălmăcel, profesor de sport la Liceul Tehnic 'Miron Costin' din Roman, are o echipă de senioare și una de junioare U15. Cu bani le finanțează? 'Trăim din subvenția de la FRF: 2,20 de lei/kilometru pentru transport, plus 60 de lei pentru cazare și masă la deplasări peste 250 de kilometri. Nu ne ajung acești bani, dar ne completăm bugetul cu 9.000 de lei anual acordați de Consiliul Local pe bază de proiect. Restul, mai completez din salariul meu. Cumpăr apă, ciocolată, plătesc transportul unor fete care fac naveta', a dezvăluit președintele Vulpițelor Galbene, posesor al licenței B UEFA.

Echipa de senioare a Vulpițelor Galbene se află pe locul 1 în Seria 1 a Ligii 3, la finalul turului. 'Din punct de vedere sportiv putem face față în Liga 2, dar financiar nu suntem încă pregătiți. Nu-mi doresc promovarea cu orice preț', a precizat președintele clubului Vulpițele Galbene, Adelin Tălmăcel.

'La început a fost un hobby, iar acum această activitate îmi ocupă aproape tot timpul. Îmi doresc ca împreună cu staff-ul meu să formăm două-trei jucătoare pentru echipa națională. Avem o jucătoare foarte bună, Paula Agu, mijlocaș de creație, care are 20 de ani, dar nu a jucat la nici un lot de junioare. Am găsit-o în satul Buruienești. Dădea like-uri la pozele de facebook-ul clubului și am abordat-o. Are un talent nativ impresionant. Mi-a zis că juca fotbal cu băieții pe maidan. De perspectivă avem o junioare U15, Elena Zaleru, atacant'.

Comentarii