Cum iti desfunzi nasul – metode sigure

Cum iti desfunzi nasul cu suc de lămâie

Lămâia este foarte bogată în vitamna C și antioxidanți și te poate ajuta în acest caz. Stoarce puțin suc de lămâie și diluează-l într-o mică cantitate de apă, apoi aplică cu o pipetă în fiecare nară.

Cum iti desfunzi nasul cu ceai de cimbru

Cimbru este foarte indicat în acest caz fiindcă nasul înfundat este de obicei asociat unei sinuzite sau bronșite. Bea trei cești de ceai de cimbru zilnic, între mese. Mai poți folosi ulei esențial de cimbru, diluând câteva picături în miere sau ulei de măsline, pe care le iei de 2-3 ori pe zi, timp de 6 zile.

Cum iti desfunzi nasul cu apă sărată în nas

Pentru curățirea nasului și desfundarea lui, spălă-te cu ser fiziologic sau apă cu sare. Există și sprayuri cu apă de mare naturală. Ține capul înclinat deasupra unui chiuvete, și introdu soluție salină într-o nară, și apoi elimin-o pe cealaltă. Astfel vei curăța foarte bine cavitățile și fosele nazale, curățându-le. Îți poți face propria soluție salină pentru curățat nasul, punând 9 g de sare grunjoasă într-un litru de apă fierbinte. Agită, până se dizolvă și apoi o poți folosi.

Cum iti desfunzi nasul: Inhalații cu ulei esențial de eucalipt

Anumite uleiuri esențiale, cum ar fi cel de mentă pipărată, cimbru sau ecucalipt decongestionează mucoasa nazală, eliberând nasul. Varsă câteva picături din unul dintre aceste uleiuri esențiale într-un recipient cu apă clocotită. Acoperă-ți capul cu un prosop și stai deasurpa pentru a inhala aburii, închizând ochii. Inspiră profund. Repetă operația de 2-3 ori pe zi, fără a depăși 10 minute/inhalație. Mai poți vărsa 5 picături de ulei de ecucalipt pe o batistă de pânză sau hârtie pe care le inhalezi când nasul se înfundă.

Cum iti desfunzi nasul cu oțet de mere și miere în apă caldă

Oțetul de mere diminuează secreția mucusului care se acumulează în căile nazale și duc la înfundarea acestora. În completare, mierea oferă virtuți antiseptice și antiinflamatoare. Pune într-un pahar cu apă caldă două lingurițe de oțet de mere și două de miere. Amestecă bine și bea 1-3 pahare pe zi când ai nasul înfundat.

Cum iti desfunzi nasul cu comprese cu apă caldă pe nas

Căldura difuzată pe căile respiratorii ușurează decongestionarea nasului înfundat. Stai culcată și pune un prosop umezit cu apă caldă pe nas, astfel încât să depășească sinusurile, deasupra sprâncenelor, dar lăsând nările libere. Când s-a răcit schimb-o. Aplică compresa de câteva ori pe zi.

Cum iti desfunzi nasul – Echinacea pentru a întări imunitatea

Această plantă este eficace împotriva infecțiilor deoarece crește apărarea naturală a organismului. În practică bea patru cești de ceai de echinacea pe zi, timp de o săptămână, între mesele principale. Mai poți dilua 30 de picături de tinctură-mamă de echinacea într-un pahar cu apă din care să bei trei pe zi. Echinacea se poate administra și sub formă de gelule. Dar pentru o cură eficace e nevoie de mai multe cure de câte 20 de zile, cu pauze între ele.

Cum iti desfunzi nasul – Propolisul combate virusurile

Acest produs al stupului stimulează apărarea naturală și ajută organismul să combată virusurile și bacteriiile. Propolisul se găsește sub formă de gelule (se iau trei pe zi), de spray (două pulverizări de trei ori pe zi), brut (5-6 bucăți pe zi), sau extract lichid (10 picături de trei ori pe zi). În perioaa cu probleme luat sub orice formă o dată pe zi propolisul desfundă nasul.

Cum iti desfunzi nasul – sfaturi generale

  1. Apă în cantități mari. Nasul înfundat este cauzat de o acumulare de mucus în căile nazale. Dacă te vei hidrata corespunzător mucusul va fi mai fluid și se va evacua mai ușor. Evident că pe lângă hidratare e bine și să sufli mai des nasul. Adaugă în lichide (apă, supă, infuzii), suc de lămâie.
  2. Mănâncă ce trebuie. Orice remediu trebuie acompaniat de o alimentație sănătoasă și echilibrată, bogată în legume și fructe proaspete. Când ai nasul înfundat nu mânca produse lactate și carne. Mergi pe supe și ciorbe.

Sfat: plantele nu se consumă decât în cantități mici, fiindcă pot produce disfuncții. Dacă răceala durează mai mult de o săptămână, mergi la doctor!

Urmărește-ne pe Google News