Cod de conduită

Codul de conduită al jurnaliștilor Libertatea

Prin acest Cod de conduită, toți angajații Ringier se obligă să acționeze în conformitate cu legea și să respecte cele mai înalte standarde profesionale și etice.

În acest fel ne consolidăm credibilitatea – în calitate de angajator, partener de afaceri, concurent și contribuabil responsabil în societate. Și, totodată, stabilim baza succesului nostru.

Cod de conduită

Principii în relația redacție-conducere

Principalul nostru rol e să publicăm informații în interesul public. Suntem conștienți că, în orice redacție, așa cum există și riscul autocenzurii, există și cel al scrisului sau atacului demonstrativ. În ambele cazuri am pierde doza de acuratețe și de echilibru la care aspiră publicul din România. Astfel încât ne asumăm nonpartizanatul ca principiu.

Redacția respectă principiul „audiatur et altera pars” (să fie ascultată și cealaltă parte). Efortul trebuie făcut de fiecare dată când normele ziaristice o cer, nu doar în subiectele cu potențial de multiplicare. Acest principiu necesită o atenție sporită de a include actorii implicați și vocile relevante. Precum orice efort, el se face în limitele resurselor, pentru a asigura corectitudinea conținutului și în virtutea regulilor jurnalistice de verificare și integralitate a informațiilor.

Informăm publisherul în cazul subiectelor majore, nu pentru aprobare, ci pentru suport; cum procedăm și în cazul departamentului juridic, când abordăm înainte de publicare, împreună cu avocații, problemele care pot interveni. Discutăm subiectele, nu arătăm articolele. Decizia rămâne la redacție, care primește informații și de la publisher, cu care jurnaliștii nu doar că sunt în aceeași companie, dar alături de care lucrează la același scop: de a servi interesul public cât mai bine.

Regulile pentru comentariile de pe site-ul libertatea.ro

Câteva reguli pe care ne dorim ca toți participanții în dezbaterile și dialogurile de pe Libertatea să le respecte.

Cod de conduită