Arogantul Andrea Fanti (Luca Argentero), unul dintre cei mai buni medici interniști din Italia, suferă un traumatism cranian, în urma căruia supraviețuiește, dar își pierde orice amintire din ultimii 12 ani. Cu viața ciutită, doctorul s-a trezit într-o lume străină, în care nu mai știe că a divorțat sau că fiica lui e acum femeie. Mare parte din oamenii din jur au devenit străini și tot ce a realizat ca medic în ultimii 12 ani a pierdut. Singurul loc în care i se pare cât de cât familiar este spitalul și de aici va încerca să-și reconstruiască viața. 

„Doc – În mâinile tale” se inspiră din povestea adevărată a medicului Pierdante Piccioni (61 de ani), cunoscut în Italia ca „Doctorul Amnezie”, care și-a pierdut memoria în urma unui accident cu bicicleta și și-a reconstruit apoi viața aproape de la zero. Toată lupta sa și-a povestit-o în cartea „Meno dodici” (2016), care stă la baza serialului. „Pierdante s-a implicat în toate fazele scrierii scenariului și ne-am întâlnit de mai multe ori în timpul acestui proces. Astăzi, după aproape doi ani de când ne cunoaștem, pot spune că am devenit prieteni. Este un exemplu incredibil de om rezistent și pozitiv”, a declarat actorul Luca Argentero într-un interviu pentru lci.fr. Serialul a avut premiera în Italia pe 26 martie 2020, chiar la începutul pandemiei, iar protagonistul crede că mesajul său pozitiv a contribuit la succesul înregistrat: „Puterea de a merge mai departe este laitmotivul producției. Nu numai Andrea, ci toate personajele trebuie să facă față unor dificultăți. Pentru toți, criza pe care o traversează devine o oportunitate de renaștere. Poate acesta este motivul pentru care «Doc…» a avut un succes atât de mare în Italia. Noi toți traversăm o criză și căutăm motive pentru a transforma acest moment dificil în ceva bun”, spune Luca Argentero.

AXN difuzează în premieră, din 8 aprilie, serialul „Doc – În mâinile tale”, un adevărat fenomen în Italia-PUBLICITATE

Primul sezon al serialului, care are 16 episoade, s-a terminat triumfal, cu 8 milioane și jumătate de telespectatori în fața televizoarelor deschise pe Rai 1, așa că sezonul al doilea este în curs de pregătire. Mai mult, se pregătește un remake american: „Da, este adevărat, drepturile au fost vândute în Statele Unite. Asta nu i s-a întâmplat vreodată unui serial italian. Încă mi-e greu să îmi dau seama de anvergura valului de iubire și afecțiune cu care a fost primită această producție. Este o adevărată nebunie. Nimeni nu se aștepta la un asemenea succes. Am prieteni care nu și-au mai deschis televizoarele de ani de zile, dar au pus mâna pe telecomenzi acum pentru a vedea serialul”, mai spune Argentero.

AXN difuzează în premieră, din 8 aprilie, serialul „Doc – În mâinile tale”, un adevărat fenomen în Italia-PUBLICITATE

Din 8 aprilie, episoadele noi din „Doc – În mâinile tale” se văd la AXN joi, de la ora 22.00.