Cristi Minculescu și Andrei Păunescu cântă din nou împreună, după 35 de ani

Cristi Minculescu și Andrei Păunescu vor cânta din nou împreună, după 35 de ani. Fostul lider de la Iris se alătură din nou trupei Totuși, ale cărei baze le-a pus poetul Adrian Păunescu, pentru fenomenul său artistic, Cenaclul Flacăra.

Andrei Păunescu, care duce mai departe titulatura artistică și spirituală a celei mai puternice mișcări de cultură tânără din Europa anilor ’80, a confirmat că Minculescu va participa la maratonul muzical de pe 3 noiembrie, de la Sala Palatului – „Remember Cenaclul Flacăra”.

„Va veni, probabil, și în alte spectacole din toamna asta”, ne-a spus Andrei, pentru care Minculescu a părăsit Voltaj, la începuturile anilor ’80, când cei doi au decis să cânte împreună sub titulatura Totuși.

Trupa avea binecuvântarea lui Adrian Păunescu și o avea în componență și pe Ioana Păunescu, sora lui Andrei. Aceea a fost perioada când Cristi și Andrei au făcut celebră melodia „Trenul fără naș”, pe textul marelui poet, piesă care a ajuns și la Iris, o altă formație aflată în Cenaclul Flacăra.

În 1985, Cristi Minculescu a părăsit trupa protejată de Adrian Păunescu și s-a întors la Iris, de unde a plecat însă în 2012, pentru o vreme, iar în vara anului trecut, definitiv.

Cristi Minculescu și Andrei Păunescu, din nou împreună pe scenă

Anul acesta, Andrei Păunescu a reușit să organizeze o mulțime de întâlniri cu publicul, prin spectacole care amintesc de spiritul Cenaclului Flacăra – a ajuns în vreo 30 de orașe din țară, dar și la Roma și Dublin. Iar după spectacolul mare de la Sala Palatului, din noiembrie, urmează alte astfel de evenimente.

Pe 3 noiembrie, alături de Minculescu, pe scena Sălii Palatului vor urca zeci de artiști care au cunoscut celebritatea prin Cenaclul Flacăra – Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Dan Andrei Aldea, Doru Stănculescu, Victor Socaciu, Magda Pușkaș, Emeric Imre, Radu Gheorghe și mulți alții.

Din anul „nașterii” evenimentului, 1973, peste 7 milioane de spectatori au participat la cele 2.000 de întruniri ale Cenaclului Flacăra.


VIDEO/ Kitty Cepraga și-a investit banii într-un scurtmetraj despre emigranți! Vedeta face actorie, regie și este și producător în Italia

Mai multe articole