La 16 ani, Albert a urcat pe podium la Campionatul Național de raliuri, are rezultate bune la școală și se pregătește să meargă în Laponia cu propria sa invenție.

„E esențială prietenia părinte-copil. Vreau să-mi spună mai ales dacă face ceva rău, pentru că aș fi prima care l-aș putea ajuta.

Mai bine să știu, vreau să fie sincer, nu să stea ascuns și să aflu după. Trebuie să cunoască viața. Are prietenii de lungă durată, de toate naționalitățile. Eu sunt femeia care, când termin activitatea, mă bag și la treburile casnice.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Dar și Albert mai face. L-am învățat, pentru că nu vreau ca atunci când va sta cu o fată în casă, aceea să-i spună că nu știe să facă nimic, că așa l-am învățat eu. Știe să spele rufe, vase, să pună vasele în mașină, cu detergent. L-am învățat de mic totul”, a spus Romanița pentru Impact.

„Albert e la British School, unde sunt copii de toate naționalitățile, a învățat întâi engleză, gândește în engleză și traduce în română. La 2 ani și opt luni era la creșă.

Sistemul britanic îi încurajează să-și descopere aptitudinile și să le dezvolte. Și, pe de altă parte, ei chiar își hotărăsc soarta la o vârstă fragedă. Ei nu dau capacitatea în a opta. În a XI-a, au nouă examene, iar aceste materii sunt hotărâte în clasa a noua. Patru sunt obligatorii, cinci opționale.

În mai o să dea examenele, iar la finalul acestui an va hotărî trei dintre materii pe care să le facă în clasa a XII-a și a XIII-a, iar apoi va aplica la ce facultate dorește.

Faptul că e pilot, ca și pasiune, dar în același timp e pasionat de tot ce înseamnă design, inginerie și realizarea unei mașini, înseamnă însă că el deja își alege drumul”, a mai spus aceasta pentru sursa citată.

Urmărește-ne pe Google News