Naşterea prin cezariană s-a decis deoarece fiicei preşedintelui i s-a declanşat o hemoragie care, în cazul în care nu s-ar fi intervenit de urgenţă, ar fi pus în pericol atât viaţa bebeluşului, cât şi pe cea a mamei.
Elena Băsescu avea o condiţie medicală delicată, care îi putea pune oricând în pericol sarcina. Potrivit lui Leonard Grecescu, purtătorul d ecuvânt al Spitalului Universitar, unde a născut mezina preşedintelui, aceasta avea probleme de coagulare a sângelui care, în termeni medicali, poartă numele de trombofilie.
Pentru că Elena Băsescu s-a prezentat la spital ieri, în jurul orei 19.00, cu contracţii dureroase, ceea ce însemna că se declanşase naşterea, dar şi cu o sângerare abundentă, medicii au decis să îi facă acesteia o cezariană de urgenţă, pentru a salva atât viaţa mamei, cât şi pe cea a bebeluşului.
În cazul în care nu s-ar fi acţionat în acest sens, riscurile erau maxime, pentru că, deşi, majoritatea mamelor cu probleme de coagulare nu au probleme la naştere, în cazul în care acestea apar, complicaţiile sunt majore. Printre acestea amintim avortul spontan, naşterea unui copil mort, placenta abruptio, preeclampie severă – cresterea presiunii arteriale şi prezenţa unor cantităţi mari de protenine în urină.
Echipa de medici care au asistat la naştere, condusă de Monica Cîrstoiu, fina de cununie a cuplului prezidenţial, a luat însă cea mai bună decizie care se impunea într-un asemnea caz, astfel că, la această oră, atât mama cât şi fetiţa sunt într-o stare bună.
Elena Băsescu şi bebeluşul vor rămâne în spital câteva zile, pentru ca mama să se recupereze după intervenţia chirurgicală, dar şi pentru ca fetiţa să recupereze în greutate.

Urmărește-ne pe Google News