Cum să ai o postură corectă la birou

Reglează-ți scaunul

Reglează-ți scaunul până când picioarele sunt confortabil sprijinite pe sol, partea superioară a picioarelor este paralelă, iar genunchii sunt egali cu șoldurile sau ușor sub acestea. Dacă nu reușești să ajungi la sol cu picioarele, folosește un suport pentru picioare. Nu sta cu picioarele încrucișate!

De asemenea, încheieturile mâinilor și antebrațele trebuie să fie paralele cu solul. Coatele ar trebui să fie lângă tine și să se poată extinde într-o îndoire în formă de L.

Durerea de spate este o afecțiune frecventă care provine dintr-o proastă aliniere posturală. Există mai multe măsuri pe care le poți lua pentru a reduce sau preveni durerile de spate. În timp ce îți ajustaezi scaunul, asigură-te că partea inferioară a spatelui este bine susținută. Stai drept și ține-ți șoldurile departe în spate în scaun pentru a evita aplecarea.

Tipurile de scaune potrivite pentru birouri sunt cele care sunt ușor de reglat, permițând modificarea înălțimii, a poziției spătarului și a înclinării. 

De asemenea, poți investi într-un scaun ergonomic, care îți va susține în mod adecvat întregul corp.

Configurația biroului și ecranul laptopului/monitorului

Evaluarea configurației biroului poate atenua sau preveni durerile și tensiunea musculară.

Partea de sus a ecranului ar trebui să fie aproximativ la nivelul ochilor, direct în fața ta și la o distanță de aproximativ o lungime de braț pentru a reduce tensiunea de la nivelul gâtului/

Un suport pentru monitor poate ridica ecranul pentru a obține această poziționare.

Poziția tastaturii și a mouse-ului

Poziționează tastatura în fața ta și păstrează brațele în poziția în formă de L, cu coatele pe lângă corp. Lasă un spațiu de aproximativ 15 cm între tastatură și marginea biroului pentru a permite încheieturilor să se odihnească.

Ține mouse-ul cât mai aproape posibil pentru a evita să te întinzi prea mult. Un mousepad cu un suport pentru încheietura mâinii adăugat poate ajuta la menținerea alinierii încheieturii mâinii și la reducerea tensiunii.

Reflexia ecranului

Reglează-ți monitorul pentru a evita reflexia luminilor sau lumina directă a soarelui. Ar trebui să încerci să eviți orice strălucire pe ecran pentru a reduce oboseala ochilor. De asemenea, poți modifica luminozitatea și contrastul ecranului pentru a obține cea mai bună calitate a ecranului pentru tine.

De asemenea, ar trebui să eviti să porți ochelari bifocali în timp ce te uiți la un ecran de calculator, deoarece acest lucru ar putea duce la mișcarea frecventă a capului în sus și în jos pentru a vedea ecranul, ceea ce ar putea contribui la creșterea tensiunii musculare și a gâtului.

Ține obiectele esențiale la îndemână

Orice obiect de pe birou ar trebui să fie la o distanță ușor de atins, astfel încât să nu fie nevoie să te răsucești sau să te întinzi pentru a-l accesa.

Fă pauze regulate

Nu uita să faci pauze scurte și frecvente din timpul șezutului pentru a permite mușchilor să se relaxeze și pentru a favoriza circulația sângelui.

Despre statul la birou și riscurile sale

Statul îndelungat pe scaun te poate expune riscului de hipertensiune arterială, osteoporoză, creștere în greutate și slăbire a sistemului imunitar. 

O postură proastă poate contribui, de asemenea, la apariția durerii în tot corpul, inclusiv la leziuni cauzate de eforturi repetitive, oboseală posturală și oboseală oculară.

Șederea într-o poziție corectă poate fi un factor important în menținerea sănătății generale. Nu numai că asumarea unei poziții bune poate reduce durerile și riscurile pentru sănătate, dar poate stimula și productivitatea.

Aplecarea este direct legată de constricția nervoasă

Riscurile pentru sănătate ale practicării unei poziții proaste la birou nu includ doar dureri de gât și de spate. Există o mare varietate de probleme care pot fi cauzate de o postură proastă, inclusiv dureri articulare, rigiditate musculară și aplecare permanentă. 

O postură proastă la birou poate provoca, de asemenea, dureri de șold, de genunchi și de glezne. Studiile au arătat că o postură proastă la birou este, de asemenea, legată de problemele de digestie. 

Statul în poziție aplecată toată ziua poate comprima organele abdominale, care includ tractul digestiv. Acest lucru poate avea un impact asupra metabolismului dumneavoastră și afectează capacitatea de a procesa corect alimentele.

Sfaturi pentru o postură sănătoasă

Ține capul drept

Calculatoarele te fac să te apleci peste birou și să îți duci capul în față. Poziția capului înainte rezultă din mușchii încordați din spatele gâtului. Rezolvă problema stând în poziție verticală, cu un bun suport lombar pe scaun și menținând capul bine aliniat.

Întinde-ți umerii

Postura cocoșată la birou duce la înăsprirea mușchilor pieptului, care rotesc intern umerii spre înainte, în afara alinierii naturale. Asigură-te că întinzi umerii în mod regulat pentru a relaxa mușchii încordați. Asigură-te, de asemenea, că ai suficient sprijin pentru spate la birou.

Privește în sus

Petrecerea întregii zile de lucru în poziție așezată duce la tensiune și oboseală la nivelul gâtului. Remediază acest lucru păstrând monitorul centrat față de corp pentru a evita oboseala gâtului, folosește un scaun care te ajută să păstraezi o aliniere corectă a șoldurilor și a coloanei vertebrale.

Nu lenevi pe scaun

Faptul că te lenevești pe scaun toată ziua și stai în poziții care mai de care mai ciudate îți încordează mușchii pieptului, ceea ce duce la o curbură exagerată a coloanei vertebrale și la slăbirea mușchilor din partea superioară a spatelui. Ține calculatorul la nivelul ochilor și folosește un scaun care distribuie greutatea în mod corespunzător.

Fă sport

Orele lungi fără pauze pot duce la scurtarea mușchilor flexori ai șoldului, care trag înclinarea șoldurilor înainte. Asigură-te că faci exerciții fizice și că îți întinzi șoldurile, fesele și mușchii ischiogambieri în mod regulat.

Sursa foto: 123rf.com

 Hatha Yoga: Ce este Hatha Yoga și ce beneficii are

Urmărește-ne pe Google News