Cartoful conţine amidon, glucoză, vitaminele B1, B6, C şi K, acid folic, potasiu, fosfor şi magneziu. Aceste componente îi conferă calităţi terapeutice deosebite. Iată câteva dintre ele:
Reduce inflamaţiile. Rade un cartof curăţat de coajă, pune- l pe o bucată de tifon şi aplică această cataplasmă câteva ore pe articulaţiile dureroase (în acest timp, stai învelit, în pat).
Potoleşte tusea. Cataplasma de cartofi raşi, stropiţi cu oţet cald, amestecat în părţi egale cu apă, pusă pe piept sau pe gât, potoleşte tusea.
Calmează durerile. Tot sub formă de cataplasmă, cartoful combate durerea de cap, dacă este aplicat pe frunte.
Rezolvă problemele digestive. Sucul de cartofi e un excelent remineralizant şi detoxifiant, fiind de mare ajutor în gastrite, ulcere, litiaze biliare.
Te scapă de furunculi. Taie un cartof în felii sau rade-l şi pune- l într-o batistă, după ce l-ai ţinut în frigider o oră. Aplicat pe zona dureroasă, va colecta puroiul şi vei scăpa de dureri.

Cura cu suc de cartofi

Sucul se obţine din doi-trei cartofi medii, care se curăţă de coajă şi se dau prin storcătorul de fructe. Ai nevoie de 100 ml. E bine ca sucul să se bea noaptea, timp de 14 zile, iar până a doua zi la ora 9.00 să nu se consume nici apă, nici mâncare. Se prepară chiar înainte de a-l consuma, fiindcă altfel oxidează şi îşi pierde din calităţi.

Urmărește-ne pe Google News