Înainte de a pune în coşul de cumpărături un aliment, citeşte cu atenţie eticheta, deoarece există riscul ca acesta să conţină ingrediente “mascate”, de origine animală:

cazeinat de sodiu sau cazeină, zer, praf de zer, zara (care rezultă de la fabricarea untului) – sunt derivate din lapte;
derivate din soia (salam, pateu, şuncă, chiftele, crenvurşti) – de cele mai multe ori, acestea conţin şi ingrediente de origine animală. În schimb, brânza de soia, numită tofu, este de post.
derivate din ou (albuş, albumină, praf de gălbenuş);
derivate din carne – pentru a fi de post, trebuie să aibă pe etichetă specificaţia “hidrolizat proteic vegetal”;
roşu carmin sau E 120 (se extrage din insecte şi este o proteină animală);
margarină – unele produse care conţin margarină nu sunt de post. În această categorie intră în principal produsele de patiserie sau de cofetă-rie (de exemplu, foitajul de la plăcinta cu mere). Când cumperi margarină, alege- o pe cea 100% vegetală.

 

Urmărește-ne pe Google News