Cifra 7 – istoric și semnificație

Fiind un număr prim timpuriu din seria numerelor întregi pozitive, numărul șapte are asocieri foarte simbolice în religie, mitologie, superstiții și filozofie.

Adepții lui Pitagora au investit anumite numere cu proprietăți spirituale unice. Numărul șapte a fost considerat a fi deosebit de interesant deoarece consta în unirea fizicului – cifra 4- cu spiritualul – cifra 3.

În numerologia pitagoreică, numărul 7 înseamnă spiritualitate.

Cifra 7 în vechile culturi

În învățământul medieval, studenții au urmat trivium (gramatică, retorică și logică) și quadrivium (muzică, aritmetică, geometrie și astronomie), un total de șapte materii, cunoscute în mod colectiv sub numele de arte liberale. Interesul lui Pitagora față de modelele matematice din muzică îi conferă lui 7 un rol privilegiat, deoarece există șapte note distincte în scara muzicală.

Cifra 7 este adesea considerat norocos și are o mistică certă, poate pentru că este un număr prim. Există șapte zile ale săptămânii, numite după diverși zei și planete antice (ziua soarelui, ziua lunii, ziua lui Tiw, ziua lui Woden, ziua lui Thor, ziua lui Frigg, ziua lui Saturn).

Shakespeare a scris despre cele șapte vârste ale omului, o idee care vine din vechime.

În China, 7 determină etapele vieții feminine: o fată primește „dinții de lapte” la șapte luni, îi pierde la șapte ani, ajunge la pubertate la 2 × 7 = 14 ani și ajunge la menopauză la 7 × 7 = 49. Fazele a Lunii durează aproximativ șapte zile, cu 4 × 7 = 28 de zile într-o lună și, de asemenea, atât durează un ciclu menstrul feminin.

Multe culturi au recunoscut șapte planete (Soarele, Luna, Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Saturn) în sensul de „corpuri rătăcitoare”, spre deosebire de „stelele fixe”, care păstrează aceeași poziție relativă pe cerul nopții. Cele șapte lumânări ale menorei evreiești care au ars în Tabernacol au simbolizat Creația și, potrivit savantului englez Robert Graves, ar putea fi conectate la cele șapte planete ale antichității.

În tradiția hipocratică a medicinei, 7 guvernează bolile corpului care durează 7, 14 sau 21 de zile.

Ce semnifică cifra 7 în numerologie și astrologie

Conform numerologiei, cifra 7 simbolizează completitudinea și perfecțiunea. În unele culturi, acest număr reprezintă o ascensiune și o viață fără obstacole. Fiind un număr prim timpuriu din seria numerelor întregi pozitive, numărul șapte a fost asociat cu o mare cantitate de simbolism în religie, mitologie și filozofie, ceea ce îl face cu atât mai special.

Șapte este numărul completității și perfecțiunii (atât fizice, cât și spirituale).

Potrivit experților în numerologie, cifra 7 este guvernat de lună și, prin urmare, oamenii care au cifra destinului 7 sunt înclinați să afle adevărul vieții. .

Deși spiritualitatea este deosebit de importantă pentru persoanele cu cifra 7 din numerologie, este nevoie de o abordare mai intelectuală a vieții decât de una emoțională. Este un număr analitic căruia îi place să strângă și să filtreze informații pentru a găsi răspunsuri. Totuși, are o intuiție mai puternică decât v-ați aștepta, pe care o folosește ca ghid. Această combinație de gândire conștientă și subconștientă permite minții numerologiei numărul 7 să strălucească în cele mai profunde tărâmuri pentru a accesa adevăruri ascunse.

Explorarea misterelor vieții îi oferă căii 7 scopul său. Aceștia sunt oameni foarte curioși, cu o nevoie nesățioasă de a se adânci în orice subiect în căutare de răspunsuri și adevăruri. Cu toate acestea, ei tind să fie creaturi solitare care au multe de învățat despre relații și vulnerabilitate.

Unde se mai regăsește cifra 7

  • Cele 7 păcate de moarte (Avariția, Invidia, Mânia, Aroganța, Desfrâul, Beția, Lenea)
  • Cele 7 virtuți (Dragostea, Credința, Tăria sufletească, Speranța, Inteligența, Cumpătarea, Dreptatea)
  • Cele șapte coline ale Romei (Aventin, Caelius, Capitoliu, Palatin, Viminal, Quirinal, Esquilin)
  • Cei șapte regi legendari romani (Romulus, Abcus Martius, Numa Pompilius, Servius Tulius, Tullus Hostilius, Tarquinius Prisens, Tarquinius Superbus)
  • Cele șapte minuni ale lumii antice (Piramidele, Colosul din Rodos, Templul din Ephesos, Grădinile Semiramidei, Statuia lui Zeus din Olimpia, Farul din Pharos, Mormântul din Halikarnas)
  • Cei șapte înțelepți din vechime (Bias, Solon, Chilon, Thales, Pittakos, Kleobulos, Periander)
  • Cele șapte fiice ale lui Atlas (numite Pleiade)
  • O săptămână este compusă din șapte zile
  • Cele șapte note muzicale: do, re, mi, fa, sol, la, si
  • Cele șapte culori ale curcubeului: roșu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo, violet
  • Buburuza (gărgărița, lat. Coccinella septempunctata) are șapte puncte pe elitre
  • Constelațiile Carul Mare și Carul Mic sunt formate din câte șapte stele

Urmărește-ne pe Google News