Măști cu argilă pentru față

Mască de argilă verde. Diluează puțină argilă verde cu apă plată sau apă minerală până se formează o cremă, apoi aplic-o în strat subțire pe față. Las-o să acționeze 10 minute, apoi clătește cu apă călduță. După aceea se aplică o felie de lămâie pe coș.

Mască cu bicarbonat de sodiu. Amestecă puțină pudră de bicarbonat de sodiu cu apă pentru a forma o pastă. Pune pasta pe un disc de bumbac și tapotează fața cu soluția, apoi masează delicat tenul timp de câteva secunde. Clătește.

Mască cu făină. La fiecare 10 zile amestecă puțină făină cu apă călduță până se formează o pastă subțire pe care o aplici pe față. Las-o să acționeze 10 minute și apoi clătește.

Mască de față cu argilă

Tratament pentru coșuri, cu legume

Napi. Coace un nap spălat la cuptor, până devine moale în interior. Curăță-i coaja, taie-l în două și presează-l ca și cum ai stoarce suc din el. Aplică sucul călduț pe coșuri. Această procedură se face dimineața și seara, cu ajutorul unui disc de bumbac îmbibat în suc. Napul poate fi păstrat la frigider 2 zile. Eficiența lui este mai mare dacă se aplică călduț. Reîncălzește-l ușor la cuptor înainte de a extrage sucul.

Roșie. Tamponeză coșurile cu o felie de roșie. Lasă să se usuce sucul și apoi clătește.

Loțiune de față pentru tratamentul coșurilor

Loțiune cu sare. Îmbibă o bucată de cârpă din bumbac într-un amestec compus dintr-o lingură de sare și 120 ml apă și aplică pe coșuri de 2-3 ori pe zi. Lasă soluția să acționeze o oră și apoi clătește.

Loțiune de curățat cu portocale și cuișoare. Într-o caserolă pune ½ l de apă minerală plată și când clocotește adaugă coaja de la o portocală. Lasă la infuzat 10 minute. Strecoară. Când s-a răcit, adaugă câteva cuișoare. Folosește infuzia pe post de loțiune demachiantă și șterge-ți fața cu ajutorul unui disc de bumbac îmbibat în această loțiune.

Loțiune de curățat cu ceai și lămâie. Infuzează 2 linguri de ceai negru în 250 ml apă clocotită, timp de 20 de minute. Lasă să se răcească. Strecoară. Adaugă în infuzie sucul unei jumătăți de lămâie. Agită.

Alte remedii naturiste pentru coșuri

Bicarbonat de sodiu. Amestecă bicarbonat de sodiu cu puțină apă până se formează o pastă pe care o aplici direct pe coș.

Drojdie de bere. Taie în 8 părți egale un cub de drojdie proaspătă și ține câte o bucățică în gură până se topește, din 4 în 4 ore, de 2 ori pe săptămână.

Oțet de mere. Până se usucă și dispare coșul, aplică un disc de bumbac înmuiat în oțet de mere de câteva ori pe zi.

Oțet de cidru. Se poate folosi ca și loțiune de curățat.

Baie de aburi. Deși ia ceva timp, încearcă să faci seara, sau în weekend o baie de abur care este bună împotriva coșurilor. Stai 4-5 minute cu capul sub un prosop deasupra unui bol cu apă foarte fierbinte. Apoi tamponează fața cu o batistă de hârtie umezită cu o loțiune tonică.

De ce apar coșurile?

Acneea vulgară este o afecțiune comună a pielii care survine ca urmare a unei hipersecreții a glandelor sebacee (glande care secretă sebum) și se manifestă prin puncte negre, puncte albe sau coșuri care apar pe piele. Se pot forma și chisturi, leziuni mai profunde care pot lăsa cicatrici dacă nu sunt tratate adecvat.

Acneea este cauzată nu doar de blocarea porilor epidermei cu sebum, ci și de inflamațiile declanșate de bacteria Propionibacterium acnes, o bacterie care există în mod normal pe tegument și care nu pune probleme, dar care se dezvoltă în exces ca urmare a supraproducției de sebum.

Acneea afectează peste 80% dintre adolescenți, dar poate surveni și la vârsta adultă. Aproape fiecare dintre noi s-a confruntat cu această problemă. Deși nu este o afecțiune gravă, acneea este deranjantă și uneori greu de tratat, fiind nevoie uneori chiar de mai mulți ani pentru a scăpa de ea. Citește toate detaliile despre Acnee, in dicționarul medical din Libertatea pentru femei

Cum putem preveni apariția coșurilor?

O alimentație dezechilibrată sau prea grasă, țigaretele, constipația și stresul favorizează apariția coșurilor.

Tenul predispus la coșuri trebuie atent curățat, atât dimineața, cât și seara.
Pentru curățire sunt potrivite discurile demachiante care se folosesc o singură dată, apoi se aruncă.

Nu folosi săpun de față fiindcă îți poate irita pielea. Unii recomandă folosirea unui produs antibacterian pentru față, dar este recomandată o loțiune naturală făcută în casă.

  • Notă: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic specialist. Vă recomandăm, înainte de a încerca orice tratament, să consultați medicul și să urmați indicațiile acestuia.

Urmărește-ne pe Google News