De ce nu rezistă tricourile personalizate la ciclul de spălare normal?

Acest lucru nu se datorează calității tricoului, ci mai degrabă modului în care ai grijă de el. O mașină de spălat și un uscător pot fi în același timp cel mai bun prieten și cel mai mare dușman al tău. Dacă îți speli îmbrăcămintea în mod necorespunzător, aceasta nu numai că poate strica țesătura tricoului, ci și poate strica grav logo-ul personalizat sau literele.

Indiferent dacă folosești o mașină de spălat model vechi sau una cu tehnologie de ultimă oră, există câțiva pași simpli pe care îi poți face pentru a te asigura că logo-urile, imprimeurile sau modelul personalizat nu se vor strica sau nu se vor estompa.

Iată cum speli tricourile personalizate, ca să reziste mult timp și să arate la fel de noi ca în ziua în care le-ai cumpărat.

Întoarce tricoul pe dos

Ar trebui să întorci întotdeauna tricourile, hanoracele sau bluzele pe dos când le speli. Mașinile de spălat sunt concepute pentru a agita apa și a muta hainele în așa fel încât fiecare toate petele de murdărie și miros să fie eliberate în apă.

Întorcându-ți hainele pe dos, interiorul lor va prelua greutatea forțelor mecanice care pot face să se estompeze culorile și să crape logo-urile. Hainele se vor spăla la fel de bine atunci când sunt pe față.

Folosește apă rece

Singurul motiv pentru care se folosește apă fierbinte este dezinfectarea hainelor și, de obicei, pentru cearșafurile de pat de spital, prosoapele de baie și hainele pentru copii. 

Apa fierbinte este foarte aspră pe țesături, în special pe tricourile subțiri. În cele din urmă, va distruge nu numai culorile și logo-urile, dar poate chiar să micșoreze hainele, din cauza materialului din care sunt confecționate.

Apa fierbinte provoacă, de asemenea, dizolvarea culorilor, apariția petelor și, dacă ai făcut greșeala de a spăla un tricou alb cu unul roșu, probabil că vei avea un tricou roz și unul roșu estompat. 

Ca un bonus suplimentar, spălarea tricourilor în apă rece te va ajuta să economisești bani pe factura lunară de electricitate sau gaz, deoarece nu va fi necesară încălzirea apei calde.

Nu folosi înălbitor

Pe lângă faptul că vei avea haine într-o nuanță de galben, chiar și o cantitate mică de înălbitor poate dăuna adezivilor care aderă la logo-urile și imprimeurile de pe tricourile personalizate.

Soluțiile de îndepărtare a petelor pe care le poți cumpăra de la orice magazin prezintă, de asemenea, un pericol ascuns. 

Uneori aceste produse conțin substanțe chimice dure care sunt concepute pentru a elimina petele. Dacă te uiți la eticheta de avertizare de pe spatele produselor pentru îndepărtarea petelor, vei observa că acestea sugerează să le testați pe o mică zonă a tricoului.

Nu spăla hainele împreună

Asta nu înseamnă doar culori, ci și texturi. Un pulover confecționat dintr-un material mai aspru se va freca inevitabil de un tricou de bumbac din mașina de spălat. Acest lucru poate face ca siglele și literele să înceapă să se dezlipească.

Nu folosi uscătorul

Nu contează cât de tentant este să îți arunci tricourile în uscător, e mai bine să nu o faci. Căldura este inamicul numărul 1 al tricoului tău și chiar și căldura scăzută sau ciclul delicat poate face culorile să înceapă să se estompeze și logo-urile să se dezlipească. Ar trebui să folosești uscătorul doar pentru prosoape și lenjerie de pat.

Același lucru este valabil și când îți duci tricourile la o curățătorie chimică. Nu vor efectua niște ritualuri antice de spălare a tricourilor pentru a le curăța – totul este aruncat într-o mașină de spălat masivă, de dimensiuni industriale, care folosește forțe imense pentru a spăla hainele.

Lasă hainele la uscat pe sârmă

Cea mai bună modalitate de a usca tricourile este să le pui pe sârmă sau pe un suport de uscat haine undeva unde nu ajunge lumina directă a soarelui. 

Razele UV de la soare pot face culorile să se estompeze rapid și logourile să crape. Dacă locuiești într-un climat în care uscarea hainelor în exterior este imposibilă din cauza umezelii sau a frigului, poți cumpăra niște șnururi ieftine pe care să le agăți în baie.

Luând în considerare aceste sfaturi, data viitoare când trebuie să îți speli hainele personalizate, te poți asigura că nu se vor estompa culorile și vei avea pentru mult timp tricoul sau hanoracul preferat imprimat sau vopsit manual.

4 sfaturi bine de știut pentru haine care rezistă mai mult timp

Sursa foto: 123rf.com

Urmărește-ne pe Google News