• 250 gr fructe de pădure congelate
    • 100 gr zahăr brun
    • 200 gr unt
    • 450 gr făină
    • 2 ouă
    • un plic praf de copt
    • un praf de sare
    • esenţă vanilie

      Într-un vas se mixează ouăle adăugând treptat zahărul tos, brun, sarea şi esenţa de vanilie. Făina se amestecă cu praful de copt şi apoi se cerne, iar untul se topeşte. Untul topit se adaugă peste amestecul de ouă şi zahăr, se pune făină şi se amestecă ingredientele. Se adaugă fructele de pădure congelate şi se amestecă bine toată compoziţia. Aluatul obţinut se înveleşte într- o folie alimentară şi se dă la frigider timp de o oră. Se întinde pe masa de lucru o foaie de aluat şi se decupează cerculeţe, care se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 10 – 15 minute. Se pudrează cu zahăr şi sunt gata de savurat.

      Fursecuri cu fulgi de ciocolată

      Ingrediente

      • 2 ouă
      • 50 ml ulei
      • 150 gr zahăr
      • 300 gr făină
      • 1 plic praf de copt
      • 100 gr fulgi de ciocolată

      Se bat bine ouăle cu zahărul, se toarnă treptat uleiul şi la final se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi fulgii de ciocolată. Se ia cu linguriţa din aluat şi se pun fursecurile într‑o tavă neunsă. Se dau 10 minute la cuptor.

      Fursecuri cu nucă şi gem

      Ingrediente

        • 115 gr unt la temperatura camerei
        • 50 gr zahăr
        • 1 plic zahăr vanilat
        • 1 linguriţă aromă vanilie
        • 1 ou
        • 130 gr făină
        • 1/2 linguriţă sare
        • 80 gr nuci măcinate
        • gem de prune/ vişine/zmeură

        Untul se amestecă cu zahărul, aroma de vanilie şi plicul de zahăr vanilat şi se bate cu mixerul până devine pufos, 2-3 minute. Apoi se adaugă gălbenuşul. Făina se amestecă cu sarea şi se încorporează cu aluatul din unt. Aluatul obţinut e unul moale. Acesta se acoperă cu folie de plastic şi se bagă la frigider pentru 60 min. Nucile se pot coace într-o tavă cu hârtie de copt pentru 10-15 min. la 180°C, pentru a le intensifica aroma. Apoi se zdrobesc. După ce s-a scos din frigider, aluatul se modelează în biluţe de 2-3 cm. Acestea se rulează prin albuşul bătut uşor şi apoi se răstogolesc prin nuci şi se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt. Faceţi cu ajutorul degetului mare o adâncitură în mijlocul biluţei pentru a fi loc pentru umplutură. Umpleţi cu 1/2 linguriţă de gem fiecare fursec şi băgaţi tava în cuptorul preîncălzit la 180°C. Lăsaţi fursecurile să se coacă pentru circa 12-15 minute.
         

        Urmărește-ne pe Google News