Cele mai bune sfaturi pentru uscarea și presarea florilor

Culege florile când sunt uscate

Recoltează florile în zilele uscate. Se colectează florile dimineața devreme, după ce roua s-a uscat sau seara devreme, înainte ca aceasta să revină.

Cele mai noi și mai proaspete flori sunt singurele care merită să fie păstrate, așa că ai grijă când le culegi.

Cu cât florile sunt mai uscate, cu atât mai bine se presează, așa că cel mai bun moment pentru a recolta florile pentru presare este dimineața, după ce roua s-a uscat sau seara devreme, înainte ca aceasta să revină. 

Nu culege niciodată florile când plouă și ar trebui să lași florile să se usuce cel puțin o zi sau două după o ploaie prelungită de vară înainte de a le culege.

Pune florile culese în presă cât mai repede posibil, înainte ca acestea să înceapă să se ofilească. Ține florile, odată culese, departe de lumina directă a soarelui pentru a le păstra proaspete.

Grupează flori asemănătoare

Sortează florile proaspete în funcție de tip și aranjează-le cu fața în jos, asigurându-te că niciuna dintre flori nu se atinge. Împachetează florile între foi de hârtie, care vor absorbi umezeala florilor în timpul procesului de uscare.

După ce ai adunat un lot de flori, sortează-le după tip. Usucă florile asemănătoare împreună pentru că se usucă în același ritm și, de asemenea, simplifică procesul de etichetare. După ce ai sortat florile, aranjează-le, cu fața în jos, pe foi de hârtie albă. Este important ca niciuna dintre flori să nu se atingă; altfel, când se vor usca, vor fi lipite între ele.

Folosește foi de hârtie albă netedă de dactilografiere pentru a pune între ele florile în timpul procesului de presare. Hârtia atrage umezeala din petale și, de asemenea, împiedică floarea cu probleme ocazionale să se lipească de paginile cărții c sau de straturile de carton ale presei.

 Nu folosi prosoape de hârtie texturate pentru a pune în straturi florile, pentru că vei avea flori uscate cu aceeași textură. Folosește doar hârtie de dactilografiere netedă sau hârtie absorbantă.

Florile care se presează cel mai bine

Doi factori determină ce flori se presează cel mai bine. Deoarece presarea florilor este o modalitate de a le usca, florile care conțin mai puțină umiditate atunci când sunt proaspete se usucă mai repede, în timp ce petalele groase și cărnoase de sporul casei și begoniei vor deveni mucegăite după câteva săptămâni în presa de flori.

 Al doilea factor este păstrarea culorii. Florile indezirabile își pierd culoarea în timpul procesului de uscare sau devin tulburi, în timp ce florile dezirabile își păstrează culoarea și uneori își intensifică culoarea. Iată câteva dintre florile care se presează cel mai bine: 

  • Gladiolă stelată
  • Limba mielului
  • Cosmos
  • Consolida ambigua
  • Coreopsis verticillata
  • Dalia
  • Dantela reginei Anne
  • Delphinium sau nemțișor
  • Mac californian
  • Zămoșiță de Siria
  • Nicotiana alata
  • Gălbenele franceze
  • Verbena
  • Panseluțe
  • Zinnia

Unele flori nu se presează bine întregi, deoarece centrele lor sunt prea groase pentru a fi aplatizate. Trucul constă în a îndepărta petalele din centru, a le presa pe fiecare în parte și a reasambla petalele fără centru.

O carte grea funcționează la fel de bine ca o presă de flori.

Există două moduri de a presa florile și ambele metode funcționează bine. Metoda pe care o alegi depinde de ceea ce este mai convenabil pentru tine.

O presă de flori este o altă opțiune. Presele de flori cumpărate din magazine pot fi scumpe și, având în vedere faptul că prețul consumabilelor necesare pentru a construi una este mai ieftin decât să cumperi una deja făcută. Două bucăți de placaj, patru șuruburi, șaibe și piulițe și câteva bucăți de carton sunt tot ce este necesar.

Înainte de a introduce orice floare într-o carte sau în presă, scrie pe marginea de sus a unei bucățele de hârtie numele florilor incluse și data la care le-ai așezat.

Asamblarea unei prese de flori

Dimensiunea presei de flori va depinde de mărimea florilor și a plantelor pe care vrei să le presezi.

Taie două bucăți de placaj pentru straturile superior și inferior ale presei. Aceste piese pot fi oricât de mari sau de mici vrei. Trebuie doar să fie de aceeași dimensiune.

Dă găuri prin cele patru colțuri ale pieselor de lemn de sus și de jos. Găurile trebuie să fie suficient de mari pentru a ține șuruburile de fixare.

Introdu șuruburile de fixare prin găurile făcute în piesa de jos a presei.

Așază în interiorul presei bucăți alternative de carton, hârtie albă și flori. Numărul de straturi depinde de câte flori ai de presat.

Așează piesa superioară de lemn pe presă, înfiletând șuruburile de decalaj prin găuri.

Strânge straturile împreună prin rotirea piulițelor cu aripi în jos pe șuruburi pe șaibe pentru a crea o presiune uniformă.

Poți fie să introduci florile într-un manual vechi, cu greutate, fie să le așezi în straturi între bucăți de carton și să le pui într-o presă de flori.

Este important să păstrezi florile cu o greutate uniformă în timpul procesului de uscare. Dacă alegi metoda cărții, un bloc de cenușă sau o bucată plată de gresie care să acopere întreaga suprafață a cărții va face treaba. 

Florile dintr-o presă de flori sunt presate prin strângerea piulițelor cu aripi de pe șuruburile lungi de la fiecare colț. Strângerea piulițelor creează o presiune uniform distribuită între straturile superioare și inferioare ale presei. Pentru a te asigura că distribuția presiunii este uniformă, a fiecare piuliță trebuie strânsă la același nivel pe fiecare șurub.

Nu deranja florile timp de cel puțin o lună.

Florile se pot rupe în bucăți. De asemenea, în acest stadiu, ele tind să se încrețească atunci când sunt închise la loc.

După ce a trecut o lună, poți deschide cartea sau presa. Abia atunci se pot folosi florile presate după preferințe.

Sursa foto: 123rf.com

Urmărește-ne pe Google News