Dacă nu v-ați hotărât încă ce bunătăți să includeți în meniul de Paște, vă dăm câteva idei de rețete de prăjituri cu care veți da sigur lovitura.

Rețete de prăjituri simple pentru Paște. Pasca cu brânză

După o lungă perioadă de post, pasca cu brânză este una dintre prăjiturile care nu ar trebui să lipsească de la masa în familie de Paște 2017. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru pască.

Pentru aluatul acestei prăjituri, aveți nevoie de 400 de grame de făină, 100 de grame de zahăr, 50 de grame de unt, 200 mililitri de lapte, două-trei linguri de ulei, un cub de drojdie, un vârf de cuțit de sare și esență de vanilie.

Pentru umplutură, trebuie să aveți 800 de grame de branză de vaci, 200 de grame de zahăr pudră, 50 de grame de unt, patru ouă, trei linguri de smântână, o lingură de griș, două pliculete de zahăr vanilat, 150 de grame de stafide, coaja rasă de la o lămâie și un vârf de cuțit de sare.

De asemenea, aveți nevoie de două ouă și un pliculeț de zahăr vanilat pentru uns. Iată ce pași care trebuie urmați.

Cum se prepară pasca de Paște

Încălziți o ceașcă cu lapte. Adăugați o lingurită de zahăr și drojdia care trebuie amestecate până când se omogenizează. Într-un alt castron, puneți făina și faceți un gol în mijloc. Acolo adăugați ouăle, laptele rămas, drojdia înmuiată și puțin zahăr. Frământați aluatul și adăugați pe rând celelalte ingrediente rămase. După ce obțineți o cocă omogenă, lăsați-o la dospit o oră.

Umplutura se pregătește din brânză, zahăr, unt, ouă bătute și smântână. Pentru aromă, adăugați zahăr vanilat și coaja rasă de lămâie. Puneți o lingă de griș pentru a omogeniza compoziția și stafide pentru savoare. Presărați praf de sare pentru a potența din dulceața stafidelor. Umplutura se ține la frigider până când coca se dospește.

Întindeți aluatul cu un sucitor ca să obțineți o foaie subțire. Aceasta se așează într-o tavă în care puneți hârtie de copt. Apoi, înțepați aluatul cu o furculiță și tăiați surplusul de pe marginile tăvii. Puneți deasupra umplutura de brânză. La final, puteți folosi coca rămasă pentru a face împletiturile.

Pentru a unge pasca, e recomandat să bateți cele două două și să le amestecați cu zahărul vanilat. Compoziția se întinde pe suprafața prăjiturii cu o pensulă lată.

Lăsați pasca cu brânză timp de o oră la cuptor. După ce este gata, prăjitura trebuie unsă cu apă amestecată cu zahăr și puțin ulei. Ca pasca să fie fragedă, păstrați-o într-un ștergar de in.

Rețete de prăjituri simple pentru Paște. Șase porții de tiramisu, gata în 30 de minute

Tiramisu este o prăjitură ușor de preparat pentru meniul de Paște. Pentru a pregăti desertul clasic italian, aveți nevoie de două pachete de pișcoturi, cinci ouă, 150 grame de zahăr, 250 de grame de mascarpone, 200 de grame de frișcă lichidă sau de smântână pentru frișcă, 200 de mililitri de cafea, un pliculeț de zahăr vanilat și esență de rom.

Nu uitați că aveți nevoie de cacao pentru a orna prăjitura.

 

Cum se prepară tiramisu

Bateți gălbenușurile cu zahăr până când devin spumă. Separat, bateți albușurile spumă, apoi adăugați frișca și amestecați în continuare conținutul.

Gălbenșurile se amestecă cu mascarpone. Se adaugă compoziția de albușuri cu friscă, urmată de esență și zahărul vanilat.

Înmuiați pișcoturile în cafeaua ușor răcită și întindeți într-o tavă un rând de pișcoturi peste care adăugați crema obținută. Adăugați în continuare rânduri de pișcoturi alternate de cremă. E necesar ca ultimul strat să fie unul de cremă.

Mai apoi, tiramisu se pudrează cu cacao. Prăjitura se pune la frigider 2-3 ore și este bună de servit.

Rețete de prăjituri simple pentru Paște. Prăjitura cu foi de napolitană și cremă de nuci și biscuiți

Pentru sărbătoarea de Paște, prăjitura cu foi de napolitană și cream de nuci și biscuiți ar putea fi alegerea perfectă pentru a răsfăța simțurile celor dragi. Ca s-o preparați, aveți nevoie de următoarele ingrediente: un pachet foi de napolitană, 250 grame de unt sau de margarină, 300 de grame de biscuiți simpli fără cremă, 250 de grame de nucă măcinată, 250 de grame de zahăr tos, cinci linguri de cacao, 250 de mililitri de lapte și o fiolă de esență de rom.

Pentru ornat, sunt necesare 300 de grame de ciocolată albă și sirop de căpșune.

Cum se prepară prăjitura cu foi de napolitană și cream de nuci și biscuiți

Fierbeți laptele cu zahărul până când dă în clocot. După ce luați ibricul de pe foc, puneți în el untul tăiat bucățele, nuca măcinată și cele cinci linguri de cacao. Se adaugă apoi în cremă biscuiții sfărâmați și esența de rom.

Crema obținută se întinde între foile de napolitană. Ulterior, peste prăjitură se pune glazura de ciocolată albă, topită în baie marină, și se ornează cu siropul de căpșune.

Urmărește-ne pe Google News