Ingrediente: 750 g carne de porc, 500 g prune uscate, o ceapă, 125-150 ml vin alb şi aceeaşi cantitate de bulion, 4 linguri de ulei, două linguri de zahăr şi una de făină, sare.
Preparare: după ce li s-au rupt codiţele, prunele se ţin în apă rece vreo două ore, să se înmoaie. Zahărul se caramelizează într-o crăticioară (nu prea mult, cât să fie auriu, nu maro închis), amestecând continuu. Carnea tăiată în bucăţi de mărimea dorită şi ceapa tocată se înăbuşă în ulei, apoi se adaugă apă şi se lasă să fiarbă. Se pun vinul, prunele, zahărul caramelizat şi făina amestecată cu bulionul (atenţie, să nu se formeze cocoloaşe!). Se sărează şi se lasă la fiert cât să mai scadă puţin sosul, iar carnea să fie bine fiartă.

Urmărește-ne pe Google News