Siropul de trandafiri este o băutură foarte răcoritoare vara. Îl puteți combina apă rece sau puteți să încercați milkshake cu sirop de trandafiri.

Sirop de trandafiri – beneficii

În general, vara, apelăm la alimente și băuturi răcoritoare pentru a aduce o stare de bine în căldura înăbușitoare. Una dintre cele mai aromate băuturipentru a reduce temperatura corpului poate fi siropul de trandafiri.

Renumite pentru parfumul și beneficiile excepționale pe care le are pentru sănătate, petalele de trandafir au un efect răcoritor și dau o stare de bine în corp. Siropul de trandafiri a fost multă vreme un aliment de bază în gospodăriile indiene, la noi fiind mult mai cunoscută dulceața de trandafiri.

Deși frumusețea acestei flori este admirată pe tot globul, proprietățile ei medicinale au fost neglijate. Are proprietăți terapeutice și componente care o fac specială.

Rosa damascena sau Trandafirul de Damasc , ideal pentru sirop de trandafir

Rosa damascena sau Trandafirul de Damasc, specie cunoscută la noi drept trandafiri de dulceață, este una dintre cele mai importante specii de flori din familia Rosaceae. R. damascena este o plantă ornamentală și pe lângă efectul parfumant, au fost studii care raportează pentru această plantă mai multe proprietăți farmacologice, inclusiv efect anti-HIV, antibacterian, antioxidant, antitusiv, hipnotic, antidiabetic și relaxant asupra lanțurilor traheale.

Proprietăți

  • Siropul de trandafiri este cunoscut pentru potențialul de a reduce stresul și anxietatea datorită proprietăților sale răcoritoare.
  • Fibra din trandafir ajută la reglarea tranzitului intestinal. Proprietățile antiinflamatorii țin la distanță probleme precum balonarea și aciditatea.
  • De asemenea, trandafirul este cunoscut pentru că menține pielea și părul sănătos. Proprietățile sale antioxidante ajută la reducerea petelor de îmbătrânire, a ridurilor și a liniilor fine de pe piele.
  • Produsele din petale de trandafiri ajută la detoxifierea și întărirea organismului:
  • Atenuează simptomele de greață;
  • Ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor;
  • Petalele de trandafiri conțin vitaminele ,B,C,D, E, dar și calciu, fier, fosfor sau zinc.

Sirop de trandafiri – rețetă simplă și aromată

Sirop de trandafiri

Ingrediente:

  • 160 gr petale de trandafiri;
  • 500 gr de zahăr;
  • 600 ml de apă;
  • sucul de la o lămâie.

Mod de preparare

Se spală bine petalele de trandafiri și se pun la fiert într-un vas împreună cu apa. Se lasă totul să fiarbă pentru 5 minute, timp în care petalele se albesc. Se strecoară lichidul obținut, la fel și petalele, iar peste se adaugă zahărul și zeama de la lămâie. Se pune din nou la fiert și se mai lasă pentru aproximativ 10 minute, până când siropul se îngroașă.

Peste siropul obținut se adaugă petalele de trandafiri și se lasă totul într-un vas cu capac până a doua zi când se mai dă o dată în clocot toată compoziția. Se strecoară din nou siropul printr-un prosop sau o sită, după care se pune în sticle și se păstrează la frigider.

Cum se păstrează siropul de trandafiri

Siropul de trandafiri se poate păstra o lungă perioadă de timp, de la un an la altul, în sticle sterilizate anterior și închise ermetic după ce au fost umplute cu sirop. Păstrați siropul de trandafiri într-un loc răcoros și uscat, la temperatura camerei.

Odată deschisă sticla de sirop de trandafiri este bine să fie păstrată la frigider până va fi consumată.

Cum poate fi folosit siropul de trandafiri

Siropul de trandafiri poate fi folosit pentru a face un șerbet răcoritor sau poate fi folosit pentru a îndulci limonada.
Poate fi folosit pentru a aroma cuburile de gheață de pus în băuturi, la cocktail-uri și milkshake-uri. De asemenea, poate fi turnat peste prăjituri, înghețată, clătite sau vafe..

Ce este apa de trandafiri

Apa de trandafiri este creată prin infuzarea petalelor de trandafir. Apa de trandafiri este parfumată și uneori este folosită ca un parfum natural ușor ca alternativă la parfumurile pline cu substanțe chimice.

Apa de trandafiri a fost folosită de mii de ani, inclusiv în Evul Mediu. Se crede că își are originea în ceea ce este acum Iran. A fost folosit în mod tradițional atât în produsele de înfrumusețare, cât și în produsele alimentare și băuturi. De asemenea, are o mulțime de beneficii potențiale pentru sănătate.

Urmărește-ne pe Google News