SERVICIILE BANCARE POT FI SIMPLE ȘI IEFTINE, PRIN I SWISS

La 36 de ani, Christopher Aleo a reușit să ducă la următorul nivel binecunoscuta stabilitate a băncilor elvețiene, grație experienței acumulate în companii financiare din Londra și din Bulgaria. În crearea I Swiss, la bază o companie elevețiană de depozite, CEO-ul a pornit de la lipsurile pe care le-a sesizat de-a lungul timpului în domeniul serviciilor financiare, profitând totodată de popularitatea în creștere înregistrată de fintech-uri, care au depășit sectoarele bancare tradiționale în ceea ce privește capitalizarea. 

CHRISTOPHER ALEO, CEO I SWISS: „Deschiderea unui cont curent ar trebui să fie o operațiune simplă și imediată, iar relația cu clientul ar trebui să fie personalizată. Din păcate, într-o eră în care totul este digitalizat, clientul își poate găsi contul blocat pentru că un algoritm a considerat tranzacția sa ca fiind suspectă, iar apoi este direcționat să discute cu roboți automatizați. Am dorit să schimbăm această practică și să demonstrăm că relația umană poate fi păstrată și în plin avânt tehnologic. Indiferent cât de mult ar evolua tehnologiile, la I Swiss vor prima relațiile interumane.”

Practic, I Swiss a fost conceput să scoată întotdeauna în câștig utilizatorul și să ajute serviciile financiare, atât de importante pentru viața de zi cu zi, să țină pasul cu schimbările care au loc în lume. 

„CRIPTOMONEDELE SUNT PRINCIPALA PROVOCARE PENTRU SISTEMUL BANCAR TRADIȚIONAL”

Fiind un sistem revoluționar prin definiție, I Swiss se folosește și de eficiența monedelor virtuale- plata viitorului, cele două reprezentând combinația perfectă care schimbă complet sistemul financiar clasic, susțin experții.

CHRISTOPHER ALEO, CEO I SWISS: „Trăim practic un moment istoric de tranziție și începem să vedem cum va arăta sistemul financiar în următoarea jumătate de secol. Un sistem de tranzacții independent, imediat, irevocabil și cu costuri reduse obligă și sistemele clasice la adaptare.”

Cel mai bun exemplu că băncile au nevoie de o schimbare, crede Christopher Aleo, este însuși sistemul RING care face posibile toate tranzacțiile interbancare și care a rămas la fel de jumătate de secol încoace.

CHRISTOPHER ALEO, CEO I SWISS: „Băncile continuă să se închidă vineri după-amiaza, blocând orice tranzacție financiară până lunea următoare, și cer ca fiind normal să se aștepte până la cinci zile pentru ca un transfer bancar internațional să fie creditat. În acest context, criptomonedele reprezintă principala provocare pentru sistemul bancar tradițional.”

Tocmai pentru că discutăm despre o soluție de plată atât de populară și de utilă, I Swiss are și în continuare planuri care vizează domeniul criptomonedelor. CEO-ul fintech-ului anunță că oferă clienților carduri de credit cu care pot plăti în monede virtuale și lucrează la dezvoltarea unor servicii speciale pentru comercianți. 

Urmărește-ne pe Google News   
GSP.RO
Noi imagini cu bătaia dintre Anamaria Prodan și Reghecampf » De la ce a plecat totul