1. Scorul FICO scăzut

Cel mai adesea, un scor de credit de cel puțin 620 îți poate garanta aprobarea creditului, însă ține cont că până la valorea de 700 vei plăti o rată a dobânzii mai mare.  Multe persoane care doresc un împrumut nu au idee unde se află în ceea ce privește scala scorului de credit. Acest indicator este determinat de istoricul de plată al creditelor anterioare, numărul interogărilor la birourile de credit, durata, tipul și frecvența ratelor din trecut. Așadar, dacă realizezi constant plățile cu întârziere (sau nu le realizezi deloc), ai un număr mare de interogări la birourile de credit și nu ai fost un bun platnic în ceea ce privește creditele din trecut, atunci cu siguranță scorul FICO este unul dintre motivele pentru care ai fost refuzat.

În această situație, soluția potrivită pentru tine poate fi colaborarea gratuită cu un broker de credit. Acesta te poate ajuta să înțelegi cum îți poți corecta scorul FICO și totodată poți compara mai multe oferte, fără ca scorul să aibă de suferit. Solicită o întâlnire cu un broker de credite direct pe Imobiliare.ro pentru a afla care sunt următorii pași după ce ai primit respingerea dosarului de credit.

2. O evaluare scăzută a proprietății

Dacă evaluarea proprietății este semnificativ mai mică decât prețul de cumpărare, raportul credit-valoare poate fi mai mare decât cel care poate fi aprobat legal de către instituțiile financiare.

Dacă te afli în această situație, există mai multe soluții potențiale. În cazul în care prețul de cumpărare este mai mare decât valoarea caselor din zona respectivă, poți renegocia cu proprietarul. Dacă dispui de mai multe mijloace financiare, poți plăti un avans mai mare către instituțiile financiare, ceea ce înseamnă că va trebui să accepți o sumă mai mică a împrumutului.

3. Avans limitat

După ce ai oferit unui broker de credit  informațiile tale financiare, iar acesta a examinat ofertele disponibile, vei putea înțelege mult mai bine care este suma recomandată pentru avans și de ce resurse financiare vei avea nevoie pentru a închide creditul. Dacă nu reușești să obții sumele recomandate pentru ratele lunare și pentru avans, atunci cel mai probabil creditul tău nu va fi aprobat.

Poți corecta această problemă doar cu ajutorului timpului și a răbdării, oferindu-ți astfel mai mult timp la dispoziție pentru a economisi resursele necesare.

4. Marja mare datorie-venit

Înainte de a primi aprobarea pentru o ipotecă, creditorii vor analiza venitul tău lunar în raport cu datoria lunară. Pentru a te califica pentru un credit ipotecar, raportul tău datorie-venit este recomandat să fie până la 43%, deși pot exista unele excepții. Creditorii mai mici îți pot permite un împrumut peste această limită, în timp ce creditorii cunoscuți au reguli mai stricte și pot limita rata DTI la 36%.

Dacă te găsești în situația în care ai prea multe datorii, va trebui fie să cumperi o casă mai ieftină cu un credit ipotecar mai mic, fie să depui un efort suplimentar pentru a plăti o bună parte dintre datorii înainte de a contracta un credit ipotecar.

Pași de urmat pentru a primi aprobarea creditului

·                  Pentru început, consideră refuzul împrumutului drept un eșec minor și nu te lăsa descurajat. Pentru a fi cu un pas mai aproape de achiziția casei mult dorite, în primul rând, economisește și iar economisește, îndeosebi pentru plata avansului și a taxelor aferente achiziției.

·                  Monitorizează-ți cu atenție datoriile existente și limitează-ți cheltuielile. De asemenea, poți contesta datele incorecte din raportul tău de credit.

·                  Plătește datoria alegând o dobândă mare și folosește într-un mod rezonabil un card de credit, pentru a crea un istoric de bun-platnic.

·                  Asigură-te că ai un DTI sănătos.

Indiferent de motivul pentru care cererea ta de credit ipotecar a fost respinsă, citește cu atenție scrisoarea de respingere. În acest fel, te vei putea educa cu privire la următorii pași. Unii dintre aceștia pot fi finalizați în doar câteva săptămâni, în timp ce alții vor avea nevoie de ani.

Odată ce ai reușit să îți îmbunătățești situația financiară, poți începeți din nou procesul pentru aprobarea creditului ipotecar.

Cum poți testa dacă îndeplinești cerințele eligibilității?

 Spre deosebire de discuțiile directe cu reprezentanții unei bănci, rolul unui broker de credite este să-ți ofere și servicii de consultanță. Astfel, acesta nu doar că îți va prezenta diferitele oferte disponibile în piață la un moment dat, ci te va ajuta să înțelegi și care este cea mai potrivită soluție de creditare pentru tine, luând în calcul situația ta financiară particulară.

Solicită o întâlnire cu un broker de credite direct pe Imobiliare.ro și te vei bucura de o relație bazată pe încredere și respect reciproc.

Urmărește-ne pe Google News