Mai exact, conform probr.ro, placenta s-a întins în organism și s-a lipit de organe. Nașterea va fi urmată de o operație care va dura aproximativ 5 ore, în care se va dezlipi placenta de restul organelor, iar în timpul operației vor fi sângerări abundente, după cum spun medicii de la Spitalul Sanador din București. 

Potrivit medicilor șansele de supraviețuire ale marii campioane sunt de 20%, însă pentru a le avea și pe acestea are nevoie de sânge!

Până acum au fost 9 donatori și medicii spun ca este foarte puțin. Fosta ei colegă, atleta Anamaria Ioniță a lansat un apel disperat pentru a o ajuta pe Adelina.

”Dacă vrea și poate cineva să-i sară în ajutor, numele ei este Oancea Adelina, fosta noastră mare triplusaltistă, Gavrilă pe numele de fată, se afla internată la spitalul Sanador din Bucuresti și are grupa 0 pozitiv. Cei care vor să facă acest gest să menționeze că donează pentru Oancea Adelina, de la Spitalul Sanador din București”, este apelul lansat de Anamaria Ioniță.

Triplusaltista Adelina Oancea (Gavrilă) are 39 de ani și este născută în Brăila, unde a început atletismul cu profesorul Mihail Dumitru. Este campioană europeană de junioare și medaliată cu bronz la mondialele de juniori și tineret. De asemenea este medaliată cu bronz la Universiada din 1999 și participantă cu o clasare pe locul 15 la Jocurile Olimpice de la Atena, în 2004 și locul 19 la JO de la Beijing în 2008.

epa02265173 Rumanian Adelina Gavrila competes in the women triple jump qualification round during the European Athletics Championships Barcelona 2010 at the Olympic Stadium Lluis Companys in Barcelona, Spain, 29 July 2010. EPA/EMILIOo NARANJO

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Urmărește-ne pe Google News